Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Wątek: Zamieniłem 10D na 20D

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czas może podsumować ten mój wątek.Emocje związane z aparatem opadły.W weekend zrobiłem ok.200 zdjęć.Niestety gęsta mgła znacznie zniwelowała mój zapał.Fotografowałem głównie ptaszki.W porównaniu do 10D nie zauważyłem żadnych błędów autofokusa.Jedyne co mi przeszkadza to dużo głośniejsza migawka,płoszy ptaki.Z wad aparatu na które należy zwrócić uwagę to minimalny pionowy luz klapki zamykającej kartę CF.Trochę to przeszkadza.Z zalet mogę wymienić niesamowitą żywotność akumulatora.Tryb uśpienia nastawiłem na jedną minutę i zapasowy aku. założyłem dopiero w niedzielę.W 10D off miałem ustawiony na 15 min.Szybkie budzenie jest naprawdę dobre.Kilka zdjęć jest

tutaj

To tyle pierwszych wrażeń.Inni napisali już więcej.
    Jurek
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy
    Z zalet mogę wymienić niesamowitą żywotność akumulatora.
    Dobrze ze zdementowales plotki niektorych paranoikow, ze niby szybki czas startu 20D uzyskano dzieki falszywemu wylaczaniu , ze niby tak naprawde aparat wiecznie pozostaje w stanie aktywnym co moze zmniejszyc zywotnosc akumulatora, a tymczasem udowodniles ze tak nie jest 8)

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Dobrze ze zdementowales plotki niektorych paranoikow, ze niby szybki czas startu 20D uzyskano dzieki falszywemu wylaczaniu

Jakoś nie kumam tego wywodu. Owszem większej żywotności to nie dowodzi. Ale ja szybkie wyłączenie ma niby wpłynąć na szybki start???

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobrze ze zdementowales plotki niektorych paranoikow, ze niby szybki czas startu 20D uzyskano dzieki falszywemu wylaczaniu
    Nie zdementowałem tych plotek,pierwszy raz o nich słyszę,ale moje odczucie jest podobne.Nie pamiętam jak było w 10D,czy czerwona kontrolka zapalała się podczas zmiany karty pomimo wyłączonego aparatu?W 20D zapala się,czyli że aparat jest cały czas w stanie czuwania.Co do baterii to w 10D nigdy nie starczyło mi energii na trzy dni zdjęć.Nie jest to może wielka zaleta przy obecnej cenie aku na Allegro,a pojawiły się już 1800mAh.

Jurek
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy
    Nie jest to może wielka zaleta przy obecnej cenie aku na Allegro,a pojawiły się już 1800mAh.

Jurek
    mam taką, ale kupioną w Stosole, trzyma tyle co standardowa Canona, różnica jest minimalna

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    mam taką, ale kupioną w Stosole, trzyma tyle co standardowa Canona, różnica jest minimalna
    Mówisz o BP-511?

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Mówisz o BP-511?
    innych jak ta nie znam
    podobnie rzecz ma się z bateriami do komórek, ostatnio kupiłem suuuper pojemną litową baterię do Nokii 3330, trzyma krócej od tej firmowej, a pojemność nominalnie ma ze dwa razy wiekszą...

a ta czapeczka to czasem nie rowerowa?

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

innych jak ta nie znam...

a ta czapeczka to czasem nie rowerowa?
    Czapeczka rowerowa; popatrz na moją WWW
    A wracając do baterii. W instrukcji do 10D czytam, że moze być BP511 albo BP512. Natomiast w D60 podkreślają, że można używać tylko BP511. Czym więc obie się różnią pomiędzy sobą? Żeby było trudniej, to są jeszcze BP522, ale te chyba nie pasują ani do 10-ki, ani do starszych

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Może być BP511 albo BP512. Ale tylko do body. Grip akceptuje tylko BP511 (głębsze wcięcie).

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zaraz, to na 300 zdjec nie wystarcza ci jedna bateria?!? Jakim cudem? Czy mam rozumieć, że zrobiłeś więcej, ale 300 zostawiłes?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów