Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Wątek: Zamieniłem 10D na 20D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Zaraz, to na 300 zdjec nie wystarcza ci jedna bateria?!? Jakim cudem? Czy mam rozumieć, że zrobiłeś więcej, ale 300 zostawiłes?
    Gdybys uzywal cytatow to byloby wiadomo kogo i o co pytasz... a tak to mamy szukac po calym watku ktory juz na kilka podwatkow sie rozbil?

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Może być BP511 albo BP512. Ale tylko do body. Grip akceptuje tylko BP511 (głębsze wcięcie).
    Czyli obie baterie różnią się rozmiarami, kształtem? Chyba nie pojemnością? Pytanie o tyle zasadne, że kupując baterię 'noname' widzi się taki tekst: odpowiednik oryginalnej BP511/BP512. A tu wychodzi na to, ze potrzebne są bardziej precyzyjne info!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Zaraz, to na 300 zdjec nie wystarcza ci jedna bateria?!? Jakim cudem? Czy mam rozumieć, że zrobiłeś więcej, ale 300 zostawiłes?
    Gdybys uzywal cytatow to byloby wiadomo kogo i o co pytasz... a tak to mamy szukac po calym watku ktory juz na kilka podwatkow sie rozbil?
    Chodziło mi o post Jerzego, który mówił o żywotności aku. Moja pomyłka, mało być 200, nie 300.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Może być BP511 albo BP512. Ale tylko do body. Grip akceptuje tylko BP511 (głębsze wcięcie).
    Czyli obie baterie różnią się rozmiarami, kształtem? Chyba nie pojemnością? Pytanie o tyle zasadne, że kupując baterię 'noname' widzi się taki tekst: odpowiednik oryginalnej BP511/BP512. A tu wychodzi na to, ze potrzebne są bardziej precyzyjne info!
    baterie roznia sie tylko pojemnoscia...
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No właśnie nie. 511 i 512 różnią się kształtem. Generalnie są bardzo podobne. Tyle tylko że 511 ma głębsze wcięcie a 512 albo go nie ma albo jest płytsze. W każdym razie 512 nie wejdzie do gripa. (podobno ktoś, kiedyś wcisnął tyko, że potem miał problem z wyjeciem )

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No właśnie nie. 511 i 512 różnią się kształtem.
    Błagam Was, uzgodnijcie poglądy

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tu możesz porównać.
    http://sklep.benchmark.pl/katalog_2175.html

Nie są to wprawdzie oryginały ale tak to właśnie wygląda.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Tu możesz porównać...
    Dzięki! Polam i wszystko jasne

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Tu możesz porównać.
    http://sklep.benchmark.pl/katalog_2175.html

Nie są to wprawdzie oryginały ale tak to właśnie wygląda.
    widać, że 512 w ogóle nie ma wcięcia...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Cytat Zamieszczone przez muflon
    Napisałem do serwisu (może w Szwajcarii jest podejście inne niż spławianie klienta). Jak się da to się da, a jak nie to nie.
    No więc odpisali - backfocusa mogą sprawdzić/poprawić, przy okazji tez pewnie matrycę przeczyszczę. Liczyłem po cichu że uda się też zajrzeć do tego nieszczęsnego stabilizatora w 70-200 ("world warranty accepted"), ale niestety kicha. Może pod koniec tygodnia się do nich przejadę...
    Trzeci raz cytuję siebie Byłem w serwisie - pełna kultura, zero problemów formalnych - a miałem trochę bałagan w papierach, głównie z winy sprzedawcy. Miła Pani powiedziała, że:

a) do AF zajrzą i zobaczą czy da się coś poprawić
    b) matrycę czyszczą defaultowo
    c) naprawa stabilizatora to już niestety nie w ramach gwarancji US - ona jest owszem, "international", ale w znaczeniu "USA & Canada" :-/. Ale też zajrzą i dadzą znać ile to może kosztować.

Jeżeli jakość serwisu jest taka jak obsługa "na dzień dobry", to spodziewam się wszystkiego najlepszego (odpukać).

A potem pojechałem na wycieczkę do ZOO w Basel mając w ręku tylko G5. I to było straszne.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów