Cytat Zamieszczone przez popmart
Ja nie relatywizuje poprostu mam przekonanie że teoria względnośici odnosi się także do owej rzeczywistości ... i są na to dowody ...
A przynajmniej wiesz, o czym mówi teoria względności? Szczerzę wątpie. Otóż opisuje ona obiektywną rzeczywistosc. Ten tekst pięknie wpisuje się w tradycję tzw. postępowych humanistów do powoływania się na osiągnięcia nauki w zupełnie odmiennych celach w sposób demaskujący jedynie głębokie niezrozumienie...

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
Zaden. Tylko tyle, ze skazany lobuz, burak z zabitej dechami wsi,
bez wyksztalcenia, kompletny palant i idiota, do tego niebezpieczny
swoimi faszyzujacymi wypowiedziami i czynami,
zostaje premierem kraju, w ktorym mieszkasz.
Praktycznie każdy premier od kilkunastu ostatnich lat w zdrowym państwie powinien siedziec w więzieniu. Więc nihil novi...

Cytat Zamieszczone przez Raff
Onegdaj ten sam lud wybierał inaczej. Tak więc rzeczywistość jest jaka jest, politycy wciąż ci sami, a ludzie głosują to na tych, to na tamtych.
Niby kiedy? Zawsze wygrywali demokratyczni (populistyczni) socjaliści. I to się nie zmienia. Bo większośc jest permanentnie głupia.

Poglądy nieco Nietzsche`owskie ale ja uznaje prawo do ich posiadania... wolna wola, jednakże idąc dalej tym tropem można łatwo dojść do wniosków że niepełnosprawni to tylko koszty dla systemu, itp
Niestety nasz kraj po poprzednim systemie jest pełen "wyuczonej bezradności" i co całe pokolenie do kosza ? zapomnieć o nim ... bo nie umieją poradzić sobie sami niech zdychają?
To nie jest rola państwa, a Kościoła i jednostek.

Moim zdaniem radio M nie jest wyznacznikiem wolności mediów ponieważ pod płaszczykiem wiary i instytucji Kościoła przemyca treści Faszystowskie, antysemickie, nie zgodne z prawodawstwem cywilizowanych krajów i mam nadzieję (lichą) że niemiecki Papież zrobi porządek z tą SEKTĄ
A potrafisz podac przykład, czy wierzysz na słowo Wyborczej? Zdajesz sobie sprawę, że RM ma poparcie większości biskupów w Polsce? Czy uważasz, że panowie Tuwim i Filkenstein są antysemitami?

Cytat Zamieszczone przez Raff
No nauczanie Kościoła bywa chyba socjalne (nie znam za bardzo), bo opiera się na "cywilizacji miłości". Prawie jak Lenon
Socjalne=dotyczy społeczeństwa. Ale socjalizm jest jak najbardziej odległy od miłości. Socjalizm to przymus, upaństwowiona kradzież, wyzysk mądrych przez głupich, itd. Gdzie tu miejsce na Kościół?

A system pomocy oparty na prywacie jest nieistniejącym mitem w indywidualistycznym, kapitalistycznym świecie ...
WOŚP też jest mitem?

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
Tomasz wybacz ale Karol Marks, nie Marx.
ogólnie to czeka nas jedna wielka porażka.
nieważne czy będą to partie które popierają doktrynę katolicką czy doktrynę w szerokim tego słowa znaczeniu komunistyczną - jest kicha.
Pewien jesteś? http://de.wikipedia.org/wiki/Karl_Marx
A PiS popiera doktrynę komunistyczną. Właśnie w szerokim tego słowa znaczeniu. Czyli - jest kicha