-
Uzależniony
Myślę, że Tomek G. wyraża pewną tęsknotę, która jest mi bliska. A jego radykalizm to jego ekspresja, która nijak ma się do "faszyzowania" (brzydkie słowo). Bliżej takiej chęci naginania świata do własnych wizji są wg. mnie organizacje feministyczne i gejowskie. Na przykład - jako pracodawca chcę mieć możliwość wybrania pracownika. Jeśli wolę faceta - a bo bardziej kompetentny, nie czmychnie na macierzyński (feministki paradoksalnie dzieci rodzić nie chcą), na czole nie ma napisane czy "heterogenizowany"
to mój wybór i w imię "walki" z dyskryminacją nie chcę mieć ustawy, która za mnie wybierze. Bo tak samo moglibysmy rekrutować pracowników spośród słabych i niekompetentnych, żeby ich nie dyskryminować. Tylko, że to się na dłuższą metę nie opłaci. A, że przewalają się bez sensu pieniądze publiczne w MOPSach i innych organizacjach (bo rzadko trafiają do potrzebujących), to mało ważne. Opiekuńcza rola państwa oducza ludzi gospodarności i właściwie jedyne co w końcu potrafią to strajkować.
Warunkiem wolności mediów jest istnienie zarówno NIE, Trybuny, Radia Maryja, Gazety Wyborczej jak i Tygodnika Powszechnego. A za czym idzie masa to już inna sprawa. Demokracja jest, i to się liczy
Ostatnio edytowane przez Raff ; 15-04-2006 o 11:36
Uprawnienia umieszczania postów