Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 76

Wątek: Wesolych Swiat :-(

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    tak ale mowa tu o współczesnym znaczeniu a nie o kontekście historycznym języka
    Współczesne znaczenie jest wciąz takie samo. Tylko nacechowanie emocjonalne się zmieniło, z powodu perwersyjnego zachwytu demokracją.

tak tak o że mam gdzieś co mówią papieże to cię boli ... aaa NAUKA kościoła no to jest nauka dopiero prawdziwa? co? nie to co nauki humanistyczne których nie ma ....
    Nauka Kościoła nie jest nauką. Jest to tylko skrót od "nauczanie".

nie rozumiem hmmm z moją maematyką coś nie tak jest ??? jakie zdanie prawdziwe jeżeli ?? to była czysta wątpliwość i gra słowna :

Europa jest socjalistyczna - ( moim zdaniem zdanie fałszywe)
    to moje ustosunkowanie - jeżeli ? (wątpliwość) to ja jestem socjalistą
    z nieprawdziwych (dla mnie przesłanek) - nieprawdziwe wnioski (tu ta gra słowna)
    Zdanie pierwsze jest prawdziwe. I tu nie można mieć "swoich zdań", tylko definicje i logikę.

Dla kolegi wszystko jest czarno-białe: życie -śmierć , ustrój republikański (prawica w USA) - demokratyczny

moim zdaniem świat to same odcienie szarośći zawsze pomiędzy czarnym a białym pomiędzy 1 a 0

Dla ciebie zawsze 1 albo 0 ....
    Wszystko co najlepsze występuje w punktach ekstremalnych. Z definicji. Zawsze żyję. Nigdy nie nie-żyłem. A Ty? Z istnienia szarości nie wynika, że należy nimi się zadowalać.

rozumiem że to Ty i tobie podobni ustalają ową rzeczywistość ?
    Nie wiem, czy wam, postępowym socjalistom, może przyjść do głowy, że rzeczywistość istnieje.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Heh, jak widzę ten sam nudny flame w starym, wypróbowanym składzie? Nudne to już...
    Albo flejmujesz z nami, albo nie-offtopuj
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Współczesne znaczenie jest wciąz takie samo. Tylko nacechowanie emocjonalne się zmieniło, z powodu perwersyjnego zachwytu demokracją.
    nacechowanie emocjonalne ciekawe ?? znaczenie dzisiejsze czy nacechowane czy nie pozostaje inne niz znaczenie demokracji.

Zdanie pierwsze jest prawdziwe. I tu nie można mieć "swoich zdań", tylko definicje i logikę..
    Hmm zdanie 1 jest oczywiście fałszywe.

Wszystko co najlepsze występuje w punktach ekstremalnych. Z definicji. Zawsze żyję. Nigdy nie nie-żyłem. A Ty? Z istnienia szarości nie wynika, że należy nimi się zadowalać.
    nie nie trzeba się nią zadowalać trzeba ją dostrzegać ...

Nie wiem, czy wam, postępowym socjalistom, może przyjść do głowy, że rzeczywistość istnieje.
    kolega filozof może ci wytłumaczyć ze rzeczywistość jest inna dla każdego podmiotu . Nie ma czegoś takiego jak rzeczywistość obiektywna podobnie jak prawda obiektywna....
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 14-04-2006 o 22:16

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Hmm zdanie 1 jest oczywiście fałszywe.
    Widzę, że jak przewidział tow. Stalin, walka klas się zaostrza Już nie "moim zdaniem" a "oczywiście"? Jeśli Unia nie jest socjalistyczna, to tym bardziej Kuba i ZSRS nie są, ani nigdy nie były. Ba, nawet sam Marx był liberałem

kolega filozof może ci wytłumaczyć ze rzeczywistość istnieje dla każdego podmiotu inna. Nie ma czegoś takiego jak rzeczywistość obiektywna podobnie jak prawda obiektywna....
    Znam pewnego narkomana, który ma podobne spostrzeżenia.

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

smutne argumenty cóż ....

można prosto i łopatologicznie wytłumaczyć :

czy dla typowego zdrowego człowieka rzeczywistość jest tym samym co dla osoby niewidomej, głuchej czy autystycznej ? albo daltonisty ? czy taka sama jest dla księdza, policjanta albo kota czy psa dla artysty muzyka ? NIE nie jest dla każdego z nich jest inna ...

Tylko w momencie kiedy wszystkie byty byłyby identyczne można by mówić o obiektywnej rzeczywistości ... już rozumiem Kolega myśli właśnie w ten sposób .... stąd te fobie do inności w ludziach ...

Kuba i ZSRR to kraje KOMUNISTYCZNE i kolega chyba pojmuje różnicę ... chyba że też czarno-biało
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 14-04-2006 o 22:40

Miasto
    Białystok

Domyślnie

smutne argumenty cóż ....
    Wiem, dlatego tak odpowiadałem

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Erystyki to twoja religia ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czytam i zastanawiam się.. jaki ma to związek z fotografią? I dlaczego popmart mysli, że kogokolwiek interesuje np jego stosunek do kościoała, papieża czy samoobrony...
    Przychylam sie do sugestii zamknięcia dyskusji.
    al

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez al9
    .. jaki ma to związek...
    Zaden. Tylko tyle, ze skazany lobuz, burak z zabitej dechami wsi,
    bez wyksztalcenia, kompletny palant i idiota, do tego niebezpieczny
    swoimi faszyzujacymi wypowiedziami i czynami,
    zostaje premierem kraju, w ktorym mieszkasz.
    Poza tym nic...

:-(

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Osoba skazana prawomocnym wyrokiem SĄDU zostaje premierem.........a MSWiA wprowadza paszporty biometryczne , do których zdjęcie będzie mógł zrobić tylko niekarany fotograf .

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów