Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 76 z 76

Wątek: Wesolych Swiat :-(

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    Ja nie relatywizuje poprostu mam przekonanie że teoria względnośici odnosi się także do owej rzeczywistości ... i są na to dowody ...
    A przynajmniej wiesz, o czym mówi teoria względności? Szczerzę wątpie. Otóż opisuje ona obiektywną rzeczywistosc. Ten tekst pięknie wpisuje się w tradycję tzw. postępowych humanistów do powoływania się na osiągnięcia nauki w zupełnie odmiennych celach w sposób demaskujący jedynie głębokie niezrozumienie...

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Zaden. Tylko tyle, ze skazany lobuz, burak z zabitej dechami wsi,
    bez wyksztalcenia, kompletny palant i idiota, do tego niebezpieczny
    swoimi faszyzujacymi wypowiedziami i czynami,
    zostaje premierem kraju, w ktorym mieszkasz.
    Praktycznie każdy premier od kilkunastu ostatnich lat w zdrowym państwie powinien siedziec w więzieniu. Więc nihil novi...

Cytat Zamieszczone przez Raff
    Onegdaj ten sam lud wybierał inaczej. Tak więc rzeczywistość jest jaka jest, politycy wciąż ci sami, a ludzie głosują to na tych, to na tamtych.
    Niby kiedy? Zawsze wygrywali demokratyczni (populistyczni) socjaliści. I to się nie zmienia. Bo większośc jest permanentnie głupia.

Poglądy nieco Nietzsche`owskie ale ja uznaje prawo do ich posiadania... wolna wola, jednakże idąc dalej tym tropem można łatwo dojść do wniosków że niepełnosprawni to tylko koszty dla systemu, itp
    Niestety nasz kraj po poprzednim systemie jest pełen "wyuczonej bezradności" i co całe pokolenie do kosza ? zapomnieć o nim ... bo nie umieją poradzić sobie sami niech zdychają?
    To nie jest rola państwa, a Kościoła i jednostek.

Moim zdaniem radio M nie jest wyznacznikiem wolności mediów ponieważ pod płaszczykiem wiary i instytucji Kościoła przemyca treści Faszystowskie, antysemickie, nie zgodne z prawodawstwem cywilizowanych krajów i mam nadzieję (lichą) że niemiecki Papież zrobi porządek z tą SEKTĄ
    A potrafisz podac przykład, czy wierzysz na słowo Wyborczej? Zdajesz sobie sprawę, że RM ma poparcie większości biskupów w Polsce? Czy uważasz, że panowie Tuwim i Filkenstein są antysemitami?

Cytat Zamieszczone przez Raff
    No nauczanie Kościoła bywa chyba socjalne (nie znam za bardzo), bo opiera się na "cywilizacji miłości". Prawie jak Lenon
    Socjalne=dotyczy społeczeństwa. Ale socjalizm jest jak najbardziej odległy od miłości. Socjalizm to przymus, upaństwowiona kradzież, wyzysk mądrych przez głupich, itd. Gdzie tu miejsce na Kościół?

A system pomocy oparty na prywacie jest nieistniejącym mitem w indywidualistycznym, kapitalistycznym świecie ...
    WOŚP też jest mitem?

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    Tomasz wybacz ale Karol Marks, nie Marx.
    ogólnie to czeka nas jedna wielka porażka.
    nieważne czy będą to partie które popierają doktrynę katolicką czy doktrynę w szerokim tego słowa znaczeniu komunistyczną - jest kicha.
    Pewien jesteś? http://de.wikipedia.org/wiki/Karl_Marx
    A PiS popiera doktrynę komunistyczną. Właśnie w szerokim tego słowa znaczeniu. Czyli - jest kicha
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

nie dyskutuje z Tobą ..... i nie cytuj mnie .

Dopiero zaczyna Awatar kaplasak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    A w jakim kraju żyjesz? http://pl.wikipedia.org/wiki/Karol_Marks
    EOS 350D || EOS 5 || T90 || M42

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Żyję w takim kraju, w którym, nie tłumaczy się nazwisk, a za to tłumaczy się imiona... Szkła masz Karola Cajsa?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Niby kiedy? Zawsze wygrywali demokratyczni (populistyczni) socjaliści. I to się nie zmienia. Bo większośc jest permanentnie głupia.
    W zasadzie owszem tak Chodziło mi o fakt bezrefleksyjności i stałej podatności ludu na demagogię i populizm towarzyszący wyborom, w związku z tym niestałość jego sympatii politycznych. Z tymi jest źle, to dajmy szansę tamtym. I tak wkoło Macieju. Po '89 roku właściwie na przemian do władzy dochodzili ludzie symbolizujący (jednak bezapelacyjnie pozytywne) przemiany i ci (bądź ich ideowi spadkobiercy), którzy byli architektami systemu, który Polacy pragnęli zmienić.

Socjalne=dotyczy społeczeństwa. Ale socjalizm jest jak najbardziej odległy od miłości. Socjalizm to przymus, upaństwowiona kradzież, wyzysk mądrych przez głupich, itd. Gdzie tu miejsce na Kościół?
    Się zgadzam. Nie pisałem wszak socjalistyczne

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

oki - z niemieckiego
    ale jesteśmy w Polsce
    zresztą - jak kto woli
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów