Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: 5D Mark II czy 70D

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: 5D Mark II czy 70D

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    Obecnie która migawka itd straciło znaczenie bo Canon nie wspiera już tego modelu. Najważniejsze żeby kupić model po akcji serwisowej czyli z podklejonym lustrem.
    Miałem 3 sztuki 5D i każdy był inny. Pierwszy z małym przebiegiem , ostry ale miał bad pixele na matrycy co było widoczne na zdjęciach. Drugi był z bardzo dużym przebiegiem ale nie mogłem z niego uzyskać obrazka jak z pierwszego. Kupiłem trzeci i ten był najgorszy bo miałem zawsze mydło. Czyli jest to wielka loteria i trzeba zakładać ze każdy będzie wymagał wizyty w serwisie a to kosztuje.
    ....skąd ty bierzesz te dziwne informację?
    Byłem miesiąc temu na czyszczeniu matrycy w serwisie Canona w Warszawie i specjalnie się pytałem (bo już różne informacje rozbieżne czytałem) o serwisowanie 5D Classica (lustro , migawka itp) i powiedzieli że nie ma żadnego ustalonego terminu i będą serwisować dopóki będą części w centrali.
    Też już miałem 3 sztuki 5D i każdy był bez zarzutu. Może trafiły ci się egzemplarze z porysowaną,brudną itp. matrycą bo niestety zdarzają się użytkownicy którzy sami nieumiejętnie ją czyszczą.
    Bad pixele na matrycy to w każdym aparacie zobaczysz a rekordzistą jest Canon 5D mark II (czyt.filmowanie) miałem kiedyś i na długiej ekspozycji na iso 1600 miałem kolorową drogę mleczną) - z tym że oprogramowanie aparatu lub program graficzny np LR z automatu najczęściej tzw. hotpixele "mapuje" a więc żeby je zobaczyć trzeba wiedzieć jak.
    Ostatnio edytowane przez maxwawa ; 13-11-2015 o 11:31

Uprawnienia umieszczania postów