Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Nowy obiektyw!

Mieszany widok

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Czy obiektyw Canona sprawil Ci kiedyś klopot , czy zauważyeś kiedyś że nie mogleś robić zdjęć tym obiektywem ponieważ jest za ciemno i te parametry swiatla Ci nie odpowiadaly( przydalby sie wtedy Tamron?) : jesli tak to w jakich okolicznosciach ?
    Jak oceniasz swój obiektyw.,czy jestes z niego zadowolony , czy cos Ci w nim denerwuje i drazni???? Caly czas jestem niezdecydowany co wybrać czy Canona czy Tamrona. Za Canonem przemawia USM , za Tamronem swiatlo. Czy kiedykolwiek zauwazyles winiety na zdjeciach , czy ten obiektyw jest godny przez Ciebie polecenia?
    Nie mialem w dloniach obiektywu Canona ale czy ustawianie ostrosci pomiedzy Canonem a Tamronem jest tak kolosalne i od razy widac roznice na korzyść Canona?
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serbio
    Czy obiektyw Canona sprawil Ci kiedyś klopot ,
    Nie.

czy zauważyeś kiedyś że nie mogleś robić zdjęć tym obiektywem ponieważ jest za ciemno i te parametry swiatla Ci nie odpowiadaly( przydalby sie wtedy Tamron?), jesli tak to w jakich okolicznosciach ?
    Więc tak: Canona nie uzywam na pełnej dziurze, przymykam conajmniej do f/5,6 a najlepiej do f/8. Tamrona też bym nie uzywał na f/2,8 tylko przymknął do f/4. Czyli mając Canona tracę od 1 do 2 EV.
    Co do okoliczności, to owszem zabrakło mi kilka razy światła (np. o zmierzchu bądź w ciemnych pomieszczeniach), ale nie jestem przekonany czy Tamron by mnie wtedy uratował, bo z tego co sobie przypominam, to użyłem 50mm na f/2-2,5.

Jak oceniasz swój obiektyw.,czy jestes z niego zadowolony ,
    Oceniam go pozytywnie, szczególnie lubie zakres jego ogniskowych (oczywiście na kliszy).

czy cos Ci w nim denerwuje i drazni????
    Mój egzemplarz ma dośc duże luzy.

Caly czas jestem niezdecydowany co wybrać czy Canona czy Tamrona. Za Canonem przemawia USM , za Tamronem swiatlo.
    Dokładnie tak. I sam musisz podjąć decyzje co jest dla Ciebie ważniejsze: światło czy pewny AF.

Czy kiedykolwiek zauwazyles winiety na zdjeciach ,
    Nie.

czy ten obiektyw jest godny przez Ciebie polecenia?
    Tak.

Nie mialem w dloniach obiektywu Canona ale czy ustawianie ostrosci pomiedzy Canonem a Tamronem jest tak kolosalne i od razy widac roznice na korzyść Canona?
    Już pisałem, bezpośrednio tych dwóch nie porównywałem.
    Ale mam porównanie Canona USM do obiektywów innych producentów (np. Sigma) i różnica w szybkości oraz precyzji AF jest naprawdę duża.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów