Witam
Co to jest IMHO?
Co do 24mm to chyba narazie się wstrzymama z zakupem ,skupię się jednak na 50mm - plenerek z osobami , 35mm- mieszanko z rodzinką a 28mm- widoczkiz wycieczek.Powyżej 50mm mam Sigmę 75-300mm Apo.
Czy taki zestaw jest odpowiedni dla amatora który chce się rozwijać , co o tym myślisz? Czy również w taki sposób fotografujesz stałkami? mam małe doświadczenie do fotografowania obiektywami typy stałki ,powiem nawet że wcale takiego nie mam .
Czy mógłbyś mi coś doradzić .
Zastanawiałem się się nad zoomami 24-85mm Canona USM , Tamronem 28-70mm i Sigma 24-70mm .Pierwszy polecaja choć przy 24mm podobno winietuje , świetnie ustawia ostrość ale gdzieś czytałem że do slajdów to jakoś nie tak ( gdzieś to wyczytałem na jakimś forum) ,drógi również jest zachwalany na tym forum ,trzeci cholernie ciężki 750g i podobno świszczy przy ustawiania ostrości no i ta średnica na filtr 82mm .I tak reasumując żeby być zadowolony z odbitek ,slajdów i podobno wszyscy zachwalają że jakość perfekcyjna moja propozycja padła na stałki Canona .Jak wcześnie pisałem średnica 52mm ,lekkie i cena jest przestępna
Co o tym myślisz co napisałem wszelkie uwagi mile widziane jak też i porady czy mój wybór jest trafny
Pozdrawiam.