Witam
W obecnej sytuacji jestem posiadaczem Canona Eosa 300 wraz z obiektywami : KIT EF 28-80 mm 1:3,5-5,6 II. sigmy 70-300 mm 1:4-5,6 APO , oraz stałki 50mm f/1,8.
Zastanawiam się na dokupieniem obiektywu do widoków stałka a może zoom?
Jak narazie to widoczki robię kitem .Jestem zadowolony ale podobno można robić jeszcze lepsze zdjęcia. To tak jak robiłem kitem z ogniskową 50mm a po przejściu na stałkę o ogniskowej 50mm to zdjęcia o niebo lepsze od kita.
Czy możecie coś polecić do widoczków ,pejzażów ,góry , itp.
Zastanawiałem się nad Canonem EF 28mm f/2.8 cena w granicach 750zł a może Canon EF 35mm f/2 cena około 1100zł a może jeszcze zastanowić się nad Canonem 24mm która jest w cenie 1500zł ?
Czy może mieliście doświadczenia z tymi obiektywami i moglibyście wyrazić swoją opinię który jest godny uwagi i zaintertesowania.
Również zastanawiam się nad zakupem obiektywu 24-85 Canona.( zastąpieniem obecnego Kita).Na forum optyczne na teście, bardzo powiem nawet świetnie wypadł.Szanowny kolega Arek bardzo mi go poleca .Jako obiektyw do widoczków i jako spacer zoom.Czy naprawdę jest taki świetny tak jak wypadł na testach na stronie optyczne? Co myślicie i sądzicie o nim????
Gdy bym zastąpił Kita 24-85 to bym raczej nie kupował stałki.Podobno po lekkim przymknięciu przysłony nie idzie doszukać się różnic pomiędzy zoomem a stałką 24mm
Na tym forum wielu zachwalało Tamrona .Jedyny mankament to te 28 z przodu .Bardziej zależało by mi na czymś szerszymnp. 24mm Co do kaski to mam uzbierane około 1500zł.
Co o tym myślicie?
Pozdrawiam,