Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Jaki obiekty do 5D mark 3 - zdjęcia i filmy w domu

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Jaki obiekty do 5D mark 3 - zdjęcia i filmy w domu

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    w jakiej proporcji film/zdjęcia? miałes juz do czynienia z manualami? miałes do czynienia z kalkulatorem GO?
    Z manualami tak. Z GO nie.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

to sprawdz prosze jaką głebie bedziesz miał np. przy szkle o jasnosci 1.4 z 2-3 metrów, tego naprawde trzeba sie nauczyc, polecam Ci na początek zabawy ze zdjeciami/filmem cos ciemniejszego ot, nawet canon 20mm f/2.8 -szeroko, w miare jsano, cena nie zabija i af tez sie czasem przydaje do fotek, a co do lapmy to tez poradziłem w dziale lamp
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu Awatar merida

Też polecam 20 2.8 jako szeroki kąt do filmowania, chociaż*i w zdjęciach fajnie daje radę. Kupiłem 16-35II by go zastąpić, ale to zooma sprzedam po pewnym zleceniu. 20mm jest ogólnie takie w sam raz jako najszersze szkło dla mnie. W dodatku cena i af za nim przemawiają* A drugie do filmowania to bym kupił zdecydowanie nowego Tamrona 45mm z VC.

Dopiero zaczyna

to sprawdz prosze jaką głebie bedziesz miał np. przy szkle o jasnosci 1.4 z 2-3 metrów, tego naprawde trzeba sie nauczyc, polecam Ci na początek zabawy ze zdjeciami/filmem cos ciemniejszego ot, nawet canon 20mm f/2.8 -szeroko, w miare jsano, cena nie zabija i af tez sie czasem przydaje do fotek, a co do lapmy to tez poradziłem w dziale lamp
    Dziękuję. Zrobię tak jak piszesz. Ogarnę temat z głębią. Sprawdzam właśnie w kalkulatorze, że 2.8 poradzi chyba sobie całkiem nieźle z ostrością w pomieszczeniu..
    Co do obiektywu, to rozważam Samyang 14mm 2.8 ponieważ zależy mi na szerszym ujęciu niż 20mm..
    Ostatnio edytowane przez memoryzone ; 04-11-2015 o 14:25

Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez memoryzone Zobacz posta
    Dziękuję. Zrobię tak jak piszesz. Ogarnę temat z głębią. Sprawdzam właśnie w kalkulatorze, że 2.8 poradzi chyba sobie całkiem nieźle z ostrością w pomieszczeniu..
    Co do obiektywu, to rozważam Samyang 14mm 2.8 ponieważ zależy mi na szerszym ujęciu niż 20mm..
    ok,poszukaj jeszcze info dot. kolorów jakie 'daje" ten samyang (mnie odrzucała ta musztarda)
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Dopiero zaczyna

ok,poszukaj jeszcze info dot. kolorów jakie 'daje" ten samyang (mnie odrzucała ta musztarda)
    Akurat na montażu i edycji kolorów to się znam więc nie będzie to dla mnie problem. Liczy się dla mnie w tym przypadku najbardziej szerokość pola widzenia i jasność.

Miasto
    Nowy Sącz

no to powodzenia (serio)

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów