Ja polece to co w linku zapodałem, model HD 25. W miarę kompaktowe wymiary i bardzo dobra jakość wykonania i co najważniejsze dźwięku.
Ja polece to co w linku zapodałem, model HD 25. W miarę kompaktowe wymiary i bardzo dobra jakość wykonania i co najważniejsze dźwięku.
Zastanów się nad modelem HD 25, na allegro są w cenie ok. 600zł.Zamieszczone przez Nemeo
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
To ja będę oryginalny i polecę ci:
Sennheiser
Musisz wybrać tylko czy wolisz zamknięte żeby się odciąć od świata czy otwarte żeby jednak glosy jakieś dochodziły
Do 600zl na allegro kupisz
Hd280 – typ zamknięty – 450zł
Albo hd555 – typ otwarty – 399 zł
Ja wole te drugie, słyszę jak mnie rodzina woła
jakość grania i wykonania naprawdę rewelacyjna. Jeszcze droższe słuchawki tej firmy różnią się już niuansami brzmienia i uznałem że nie ma sensu dopłacać. Komfort noszenia na podobnym poziomie czyli rewelacyjny. Nawet kilka godzin w słuchawkach nie powoduje dyskomfortu. Znajdź jakiś sklep dla audiofili, weź swoja ulubioną plyte i poproś żeby ci podłączyli dobry wzmacniacz i posłuchaj wyższych modeli. Może dla ciebie będzie sens dopłacić. Uważaj tylko żebyś ze sklepu nie wyszedł do słuchawek w „komplecie” ze wzmacniaczem![]()
Inne dobre firmy produkujące słuchawki to: KOSS, BEYERDYNAMIC, AKG. W dobrym sklepie audio pewnie je znajdziesz i będziesz mógł sobie porównać czym się różnią w graniu
Wybór nie jest prosty. Każda firma ma inne brzmienie i trzeba by sobie je porównać w sklepie. Każdemu odpowiada inny rodzaj brzmienia.Zamieszczone przez Robson01
Ja mam Sennheiser HD555. Graja pieknie, duza przestrzennosc dzwieku i wynikajaca z tego duza dynamika. Gleboki dynamiczny bass, oraz naturalna srednica i slodkie soprany.
Polecam ta strone - http://www.headphone.com/
Przy zakupie swoich HD555 sugerowalem sie opiniami i recenzjami na tej stronie i sie nie zawiodlem![]()
Nie przesadzajmy z tym innym brzmieniem, tym bardziej że jak widać wszyscy polecali jedną firmę.Zamieszczone przez czeczot
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Widze, ze nie tylko ja wspomnialem o HD555recka HD555
To teraz zróbmy ankietę dlaczego ludzie polecili tą firmę. Ile z tych osób porównało brzmienie różnych producentów?Zamieszczone przez Robson01
To jest dosyć śmieszna sytuacja. Ludzie twierdzą że nie słychać różnicy brzmienia. Ja specjalnie sobie podłączyłem odtwarzacz CD do wzmacniacza analogowo i cyfrowo. Tak że raz przetwarzany jest dźwięk na postać analogową w odtwarzaczu a wzmacniacz tylko wzmacnia a drugi raz że wszystko załatwia wzmacniacz. Kolumny oczywiście te same. Jak ktoś twierdzi ze nie ma różnicy to mu to przełączam w trakcie grania utworu i mam ubaw po pach jak delikwent nie wie co powiedzieć bo różnica w dźwięku jest ogromna, całkowicie odmienny sposób grania. Obydwa urządzenia są z średniej półki.
Więc ma prośbę zanim się wypowiesz kolejny raz pójdź i sprawdź![]()
Czeczot jak napisał na początku Nemeo chodziło mu o "sensowne słuchawki do słuchania muzyki" - wszyscy zgodnie polecili mu Sennheisery i w tym kontekscie napisałem o "prostym wyborze". Nie rozumiem czemu się tak rozwodzisz nad odmiennością brzmienia tym bardziej, że w rankingach wielu czasopism zajmujących się tą tematyką (audiofilską) ta firma zajmuje czołowe miejsce ze swoimi produktami.
Canon
slyszysz tez roznice w kablach? polecasz te po 1000zl/mb ?Zamieszczone przez czeczot
![]()
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl