Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 92

Wątek: Wybór słuchawek.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Heh, wszystko zależy od punktu siedzenia Ja swego czasu też lubiłem tzw "dobre bassssy". Potem przez parę miesięcy miałem okazję przyzwyczaić się do zestawu tzw. audiofilskiego - który na początku kompletnie mi się nie podobał - wszystko takie płaskie, wyrównane itp. Potem, gdy wróciłem do zwykłej wieży jakoś tej "płaskości" brakowało... ale po jakimś czasie znowu się przyzwyczaiłem (i teraz audiofilskie znowu jest "za płaskie" ;-)). Także w sumie chyba jedyny wniosek: to jest dobre co się komu podoba

No, z dokładnością do tego "ciśnienia rozpierającego uszy" - to rzeczywiście głupota do kwadratu.

Bywalec Awatar Follman
    Miasto
    Hajnówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon

...
    No, z dokładnością do tego "ciśnienia rozpierającego uszy" - to rzeczywiście głupota do kwadratu.
    Moj kolega w pokoju 20m kwadratowych ma 4 głośniki 600 WAT to dopiero ciśnienie, jak idze na połowe mocy to nieda się wejść do pomieszczenia. :>
    Canon 40D | EF 100-300mm f/4.5-5.6USM | Speedlite 430 EX |CZJ Sonnar 180/2.8
    onePhoto:
    KLIKNIJ

Domyślnie

Wiedziałem że się będziecie czepiać więc napiszę jakie mają parametry:
    Zakres przenoszonych częstotliwości: 5-30000Hz
    Czułość: 106 dB
    Maksymalna moc wejściowa 1500 mW.

I jeszcze jedno nie pisałem nigdzie o "ciśnieniu rozpierającym uszy"
    Napisałem o różnicy ciśnień ponieważ przeciętny słuchacz nie słyszy dźwięku o częstotliwości poniżej 20Hz. I ja też nie. Ale w tym właśnie różnica że ten dźwięk się czuje.
    Pokażcie mi Seneisery o takich parametrach.
    Jeszcze jedno ktoś kto używa słuchawek do gier napewno je doceni. Wybuch to jest wybuch a pierdnięcie jak w sehnhaiserach A to właśnie zalezy od basów
    Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregg
    Wiedziałem że się będziecie czepiać więc napiszę jakie mają parametry:
    Zakres przenoszonych częstotliwości: 5-30000Hz
    Czułość: 106 dB
    Maksymalna moc wejściowa 1500 mW.
    Zapomniałeś podać charakterystyki grania (spadku dla danych częstotliwości), czy grają równo każdą częstotliwość? Co z tego że jest tak szerokie jak bas gra 20dB głośniej i dlatego dudni!
    Sennheisery przenoszą pasmo od 10 do prawie 40000 i co z tego skoro człowiek słyszy tylko od 20 do 20000 (faceci podobno kończą szybciej )
    Zresztą co z tego? Chodzi o jakoś dźwięku. Tobie odpowiada napier… bas jak na dyskotece w remizie inni wolą słyszeć każdy instrument osobno tak jak on brzmi naprawdę, tak jak by słuchali go na żywo. Pójdź sobie na jakiś koncert muzyki bardziej … "poważnej" i posłuchaj czy tam napier… sam bas tak że rozsadza bębenki. Urządzenia ma grać neutralnie, nic nie dodawać od siebie!

Miasto
    3miasto

Domyślnie

Heh, wszystko zależy od punktu siedzenia Ja swego czasu też lubiłem tzw "dobre bassssy". Potem przez parę miesięcy miałem okazję przyzwyczaić się do zestawu tzw. audiofilskiego - który na początku kompletnie mi się nie podobał - wszystko takie płaskie, wyrównane itp. Potem, gdy wróciłem do zwykłej wieży jakoś tej "płaskości" brakowało... ale po jakimś czasie znowu się przyzwyczaiłem (i teraz audiofilskie znowu jest "za płaskie" ;-)). Także w sumie chyba jedyny wniosek: to jest dobre co się komu podoba
    Nie wiem co to było za sprzęt ale dobry sprzęt grający nie gra płasko. On nie podbija skrajów pasma. Potrafi grać dynamicznie tak ze dobrze słychać bas. Tyle że ten bas jest kontrolowany, nie dudni, jest basem a nie niskim dudniącym dźwiękiem jaki się przeważnie słyszy.

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czy ktos z tego audiofilskiego towarzystwa "słuchał kiedys" kossy porta pro
    Are you brave enough?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GaGacek
    czy ktos z tego audiofilskiego towarzystwa "słuchał kiedys" kossy porta pro
    A tak się składa, że tak Odkryłem je 5 lat temu, teraz ma je kilku moich znajomych, są to genialne słuchawki, zaskoczyłyby pewnie niejednego audiofila (w relacji wygląd-brzmienie), z lekkim sercem polecałem je znajomym i mogę polecić każdemu, kto szuka lekkich uniwersalnych słuchawek o niesamowitym, pięknym brzmieniu.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    Nie wiem co to było za sprzęt ale dobry sprzęt grający nie gra płasko. On nie podbija skrajów pasma. Potrafi grać dynamicznie tak ze dobrze słychać bas. Tyle że ten bas jest kontrolowany, nie dudni, jest basem a nie niskim dudniącym dźwiękiem jaki się przeważnie słyszy.
    Oj, no dobra, może źle to napisałem Choć z punktu widzenia miłośśśśnika basssuff to się właśnie do tego sprowadza....

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Kazde sluchawki graja troche inaczej, i nigdy nie bedzie to wierna kopia "oryginalu", tak samo jak kazde skrzypce graja ciut inaczej. Chodzi o to aby graly jak najwierniej oryginalowi. Dudniacy bas? Dzieki ale wole dynamiczny, szybki, ale mocny zarazem, napewno niedudniacy.

Miasto
    3miasto

Domyślnie

Oj, no dobra, może źle to napisałem Choć z punktu widzenia miłośśśśnika basssuff to się właśnie do tego sprowadza....
    Proszę na przyszłość wyrażać się precyzyjnie i porozmawiać z żoną o konieczności zakupu dobrego sprzętu grającego bez BasSsuffffff………. a z basem

Ze sprzętem grającym jest jak z aparatami. Niektórym odpowiadał sony 707 z nierzeczywistymi, cukierkowatymi kolorami a innym nie.
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 16-04-2006 o 18:40

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów