Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 92

Wątek: Wybór słuchawek.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Podepne sie pod watek - a jakies porzadne sluchawki ale z mikrofonem? W Quaku uzywamy komunikacji glosowej i z nabiurkowym czy przypinanym mikrofonem to niewygodnie.
    Mam Plantronicsy z mikrofonem ale jakosc dzwieku z nich jest... mocno srednio - ot slychac ze ktos wali ztylu ale muzyki to bym na nich nie sluchal.
    Zastanawia mnie czy ktos widzial/znalazl (ja nie znalazlem ) jakies porzadnej jakosci sluchawki z mikrofonem.

Bywalec Awatar MarcinekP
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Napisał gawryl
    slyszysz tez roznice w kablach? polecasz te po 1000zl/mb ?
    Bez urazy, ale jak nie wiesz o czym piszesz to nie pisz.
    Nawet taki głuchy człowiek jak ja usłyszy różnicę, jeżeli odsłuch będzie prowadzony na bardzo dobrym źródle i odpowiednich głośnikach.
    Niedawno właśnie tego doświadczyłem.
    Może kable nie kosztowaly po 1000 zl/m ale sluchałem w przedziale miedzy 60 (chyba Resona) i tak do ok 500/m.
    I nie o to chodzi że te za 500 grają lepiej od tego Resona za 60, grają po prostu inaczej.

pozdrawiam
    ___
    Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Podepne sie pod watek - a jakies porzadne sluchawki ale z mikrofonem? W Quaku uzywamy komunikacji glosowej i z nabiurkowym czy przypinanym mikrofonem to niewygodnie.
    Mam Plantronicsy z mikrofonem ale jakosc dzwieku z nich jest... mocno srednio - ot slychac ze ktos wali ztylu ale muzyki to bym na nich nie sluchal.
    Zastanawia mnie czy ktos widzial/znalazl (ja nie znalazlem ) jakies porzadnej jakosci sluchawki z mikrofonem.
    Ależ proszę cię bardzo, miałem okazję testować je ostatnio i jest naprawdę nieźle, kuzyn kupił je specjalnie do Raven Shield
    http://www.maxaudio.pl/sklep/artykul/id/9500

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Są też Sennheisery z mikrofonem:http://www.pixmania.com/pl/pl/sennhe...43/marque.html
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarcinekP
    Bez urazy, ale jak nie wiesz o czym piszesz to nie pisz.
    ??? dlaczego uwazasz, ze nie wiem o czym pisze? ja jestem jak prawdziwy audiofil - nawet kolor kabli rozpoznam po dzwieku
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo
    Ależ proszę cię bardzo, miałem okazję testować je ostatnio i jest naprawdę nieźle, kuzyn kupił je specjalnie do Raven Shield
    http://www.maxaudio.pl/sklep/artykul/id/9500
    O te wygladaja bardzoo rozsadnie, dzieki .

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze, chyba zdecyduję się na Sennheiser HD 595.

Domyślnie

A ja polecam Philipsa SB HP890.
    Mają niesssssamowity bas. O paśmie przenoszenia nie bedę pisał bo zaraz ktoś napisze że "tego się nie słyszy bo to infradźwięki ew ultradźwięki" itd. Z jednym małym ale. Te słuchawki mają tak niski bas że się go czuje nawet jeżeli nie słychać. Jest odczuwalna różnica ciśnienia a to powoduje niesamowite wrażenia.
    Mają oczywiście małą wadę (jak każde i nie słuchaj bajek o Sennheiser (też nie są bez wad a kosztują 3 razy tyle)) Przy bardzo dużej głośności pojawiają się sybilanty.
    Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Vitez, ja uzywam najtanszych sluchawek+mic jako mikrofonu - zalozylone na szyje, a podpiety tylko mikrofon. Na uszach zwykle byl Sennheiser.. az sie nie "ztegowal"

Teraz mecze rodzine oglosami bitwy (OperationFlashpoint), bo gram na glosnikach Niestety z TS'a dosc czesto leca bluzgi

Cytat Zamieszczone przez Gregg
    A ja polecam Philipsa SB HP890. Mają niesssssamowity bas [...] że się go czuje nawet jeżeli nie słychać. Jest odczuwalna różnica ciśnienia a to powoduje niesamowite wrażenia.
    Ciekawe co na Twoje uszy za kilka lat? Kiedys mialem okazje uzywania sluchawek z "niessssamowitym basem" i szybko z nich zrezygnowalem. Po pierwsze to niezbyt zdrowo, a po 2gie kilka godzin buczenia takiego basu przyprawia o bol glowy.

Wyjasnijmy moze jedno - mocny bas nie jest wyznacznikiem jakosci sluchawek Czytelnosc dzwiekow oraz dynamika, nie mowiac juz nic o tym jak rozklada sie stereo i poziomie szumow Ale bas?

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregg
    A ja polecam Philipsa SB HP890.
    Mają niesssssamowity bas. O paśmie przenoszenia nie bedę pisał bo zaraz ktoś napisze że "tego się nie słyszy bo to infradźwięki ew ultradźwięki" itd. Z jednym małym ale. Te słuchawki mają tak niski bas że się go czuje nawet jeżeli nie słychać. Jest odczuwalna różnica ciśnienia a to powoduje niesamowite wrażenia.
    Mają oczywiście małą wadę (jak każde i nie słuchaj bajek o Sennheiser (też nie są bez wad a kosztują 3 razy tyle)) Przy bardzo dużej głośności pojawiają się sybilanty.
    Ja można uważać urządzenie które wali po basach za dobre? Słuchawki mają odtwarzać dźwięk taki jaki jest a nie podbijać niskie pasmo. W takich słuchawkach nie wiesz jak muzyka naprawdę brzmi to słyszysz tylko dudniący bas. Jeżeli prawdą jest to co piszesz że aż odczuwasz różnice ciśnienia to ja bym w życiu tych słuchawek nie kupił. Chce za kilka lat dalej słyszeć tak jak dziś - wole swoje „ograniczone” słuchawki które grają zwartym, kontrolowanym, ładnie brzmiącym, naturalnym basem.

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów