Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 92

Wątek: Wybór słuchawek.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    slyszysz tez roznice w kablach? polecasz te po 1000zl/mb ?
    szczególnie zasilające ;-)

Ale nie wyśmiewajmy audiofili, każdy ma jakiegoś "świra" i oni też nas zapewne nie rozumieją...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pytasz o parametry hmm idz lepiej do sklepu i posłuchaj każdego modelu najdroższe nie znaczy najlepsze sam usłyszysz i poczujesz.

Audiofill? Chyba nie.
    Odpowiedz sobie czy chcesz zamknięte słuchawki czy otwarte? Różnica duża w jednych możesz chodzić zimą zamiast nauszników, a także wpadać na walcownie żeby sobie muzyki posłuchać, a drugie raczej mniejsze w budowie lżejsze ale przenoszenie i czystość dźwięków zdumiewająca, można powiedzieć lepsza niż słuchawek zamkniętych

Otwarte nie znam nic lepiej grającego niż koss porta pro - idź do sklepu i sobie posłuchaj te słuchawki maja taki przenoszenie ze jak na otwartą budowę to one wymiatają, szukaj sklepu z dobrym sprzętem grającym koniecznie by usłyszec jak potrafia one "grać".

A oto co napisały fachowe czasopisma o tym modelu:

AUDIO NR 9/98
    "(...)Ocena dobra - mobilne słuchawki i polecane zwłaszcza do sprzętu przenosnego, w domu radzą sobie także dobrze (...)"

HIFI I MUZYKA NR 10/98
    "(...) Trzy kropki - kolosalny dzwięk, chuligan wśród słuchawek (...)"

AUDIO VIDEO NR 4/00
    "(...) Pięć gwiazdek - zaprojektowane z myslą o urządzeniach przenośnych, głęboki bas i duża skuteczność(...)"
    Osobiście używam SENNHEISER HD 200 posiadają one mniejsze nauszniki niz HD-270 w graniu nie słyszę różnicy; HD-270 są większe fizycznie no i maja wyższa cenę.
    HD 200 ma odłączany kabelek, lekka budowę i mi się miło w nich gra w moje strzelanki a zarazem słucha muzyki, jedyny mankament to to ze uszy mi się męczą od nadmiaru ciepła. Kupiłem ten model zamkniętych bo lubię słuchać mojego umcy umcy i grać w gry odcinając się od świata otaczającego mnie. Gwarancja tylko 2 lata – na urwanie kabla gwarancja nie opiewa.

Co przemawia za kossami wg mnie gwarancja po upływie roku – jak kot albo inny szczur zje Ci kabel, albo usiądziesz na słuchawkach specjalnie lub nie, a firma Koss nie robi problemów wymienia na nowe pokrywasz tylko koszt przesyłki do stanów.

Reasumując jeżeli chcesz słuchawki do posłuchania dobrze muzyki zarazem przyjemnie koss porta pro, a resztę kasy przeznaczysz - dorzucisz do przyszłego nowego sprzętu bo zaczniesz słyszeć jego mankamenty.
    Ostatnio edytowane przez GaGacek ; 13-04-2006 o 22:35
    Are you brave enough?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Ale nie wyśmiewajmy audiofili, każdy ma jakiegoś "świra" i oni też nas zapewne nie rozumieją...
    Ej no moment, to są dwie różne rzeczy. Złote kable zasilające i testy jakości dźwięku w kablach cyfrowych to jedna rzecz ;-) ale akurat to że różne słuchawki (dobrych firm) naprawdę dają różne wrażenia, jest chyba dość naturalne?

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Czy wiecie może gdzie na Śląsku jest jakiś sensowny wybór słuchawek, bo w Media M. i Saturnie jest sama kaszana.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Ja polecam swoje Sennheiser HD 580.

Stanley Clarke, Marcus Miller, Diana Krall - full wypas miód
    Slayer, Carcass, Napalm Death - miód
    John Lee Hooker, Muddy Waters, Miles Davis - miód

wszystko na nich jest miód

Proponuje polować na promocje tego modelu.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Ja polecam swoje Sennheiser HD 580.
    Słuchawki mają opinię naprawdę wybitnych, ale wszędzie gdzie sprawdzałem są niedostępne.

Bywalec Awatar MarcinekP
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Witam
    wybierz pomiędzy szkołą, która zwie się Sennheiser a szkołą, która zwie się Bayerdynamic.
    Nie będe się wypowiadał na temat wyższości jednej nad drugą i odwrotnie (bo to jest jak mówienie że amplituner Yamaha lepszy jest albo gorszy od Denona).
    Tak jak już ktoś wspomnial idź gdzieś do sklepu i posłuchaj. i weź tą, która brzmi dla Ciebie lepiej.

pozdrawiam
    ___
    Canon

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Przez kilka lat uzywalem HD570.. niestety "sie spadly" i przestaly dzialac. Cos sie zerwalo w prawym nauszniku.. jakby membranka Placzu bylo mnostwo, bo kosztowaly sporo. W momencie ich swietnosci ani przez chwile nie zalowalem zadnej zlotowki wydanej na nie.

Pamietam jak sluchalem jakichs tam Philipsow, Sony oraz Panasonica. Najbardziej bylem zachycony Sonym.. no i wtedy sprzedawca dal mi jeszcze na koniec Sennki, ktore kosztowaly tyle samo co Soniaki...Skonczylo sie tym, ze kupilem je - dzwiek po prostu mnie olsnil

Zastanawiam sie ciagle, czy warto wysylac je do naprawy? Jezeli kwota byla by w granicach 150zl to chyba lepiej kupic nowe?

PS. Jesli nie posiada sie dobrego wzmacniacza do ktorego beda podpiete dobre/drogie sluchawki, to chyba nie warto wydawac 600zl.. te za polowe ceny beda graly na podobnym poziomie, jesli sprzet adio nie jest odjechany

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    slyszysz tez roznice w kablach? polecasz te po 1000zl/mb ?
    Nie polecam kable MIT o ile dobrze pamiętam nazwe po 100 000 za 2x2,5m (miedziane!)

W kablach nie słyszę. Ale jak nie słyszysz różnicy w brzmieniu słuchawkę to po co wywaliłeś tyle kasy na senneiser. Trzeba było sobie kupić takie za 5 zł. Przecież nie słychać różnicy
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 14-04-2006 o 07:07

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Mam Sennheiser eV-2200. Świetne. Lekkie, dobre pasmo przenoszenia, sporo wyciszają z zewnątrz; wymienny kabel.
    Mam też Sennheiser 201 - te odradzam do słuchania "z jakością". Nadają się ale do gier i słuchania w pracy jeśli nie ma się dużych wymagań (bardzo słabo przenoszą niskie tony).
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów