szczególnie zasilające ;-)Zamieszczone przez gawryl
Ale nie wyśmiewajmy audiofili, każdy ma jakiegoś "świra" i oni też nas zapewne nie rozumieją...
szczególnie zasilające ;-)Zamieszczone przez gawryl
Ale nie wyśmiewajmy audiofili, każdy ma jakiegoś "świra" i oni też nas zapewne nie rozumieją...
Pytasz o parametry hmm idz lepiej do sklepu i posłuchaj każdego modelu najdroższe nie znaczy najlepsze sam usłyszysz i poczujesz.
Audiofill? Chyba nie.
Odpowiedz sobie czy chcesz zamknięte słuchawki czy otwarte? Różnica duża w jednych możesz chodzić zimą zamiast nauszników, a także wpadać na walcownie żeby sobie muzyki posłuchać, a drugie raczej mniejsze w budowie lżejsze ale przenoszenie i czystość dźwięków zdumiewająca, można powiedzieć lepsza niż słuchawek zamkniętych
Otwarte nie znam nic lepiej grającego niż koss porta pro - idź do sklepu i sobie posłuchaj te słuchawki maja taki przenoszenie ze jak na otwartą budowę to one wymiatają, szukaj sklepu z dobrym sprzętem grającym koniecznie by usłyszec jak potrafia one "grać".
Osobiście używam SENNHEISER HD 200 posiadają one mniejsze nauszniki niz HD-270 w graniu nie słyszę różnicy; HD-270 są większe fizycznie no i maja wyższa cenę.A oto co napisały fachowe czasopisma o tym modelu:
AUDIO NR 9/98
"(...)Ocena dobra - mobilne słuchawki i polecane zwłaszcza do sprzętu przenosnego, w domu radzą sobie także dobrze (...)"
HIFI I MUZYKA NR 10/98
"(...) Trzy kropki - kolosalny dzwięk, chuligan wśród słuchawek (...)"
AUDIO VIDEO NR 4/00
"(...) Pięć gwiazdek - zaprojektowane z myslą o urządzeniach przenośnych, głęboki bas i duża skuteczność(...)"
HD 200 ma odłączany kabelek, lekka budowę i mi się miło w nich gra w moje strzelanki a zarazem słucha muzyki, jedyny mankament to to ze uszy mi się męczą od nadmiaru ciepła. Kupiłem ten model zamkniętych bo lubię słuchać mojego umcy umcy i grać w gry odcinając się od świata otaczającego mnie. Gwarancja tylko 2 lata – na urwanie kabla gwarancja nie opiewa.
Co przemawia za kossami wg mnie gwarancja po upływie roku – jak kot albo inny szczur zje Ci kabel, albo usiądziesz na słuchawkach specjalnie lub nie, a firma Koss nie robi problemów wymienia na nowe pokrywasz tylko koszt przesyłki do stanów.
Reasumując jeżeli chcesz słuchawki do posłuchania dobrze muzyki zarazem przyjemnie koss porta pro, a resztę kasy przeznaczysz - dorzucisz do przyszłego nowego sprzętu bo zaczniesz słyszeć jego mankamenty.
Ostatnio edytowane przez GaGacek ; 13-04-2006 o 22:35
Are you brave enough?
Ej no moment, to są dwie różne rzeczy. Złote kable zasilające i testy jakości dźwięku w kablach cyfrowych to jedna rzecz ;-) ale akurat to że różne słuchawki (dobrych firm) naprawdę dają różne wrażenia, jest chyba dość naturalne?Zamieszczone przez gwozdzt
Czy wiecie może gdzie na Śląsku jest jakiś sensowny wybór słuchawek, bo w Media M. i Saturnie jest sama kaszana.
Ja polecam swoje Sennheiser HD 580.
Stanley Clarke, Marcus Miller, Diana Krall - full wypas miód
Slayer, Carcass, Napalm Death - miód
John Lee Hooker, Muddy Waters, Miles Davis - miód
wszystko na nich jest miód
Proponuje polować na promocje tego modelu.
Słuchawki mają opinię naprawdę wybitnych, ale wszędzie gdzie sprawdzałem są niedostępne.Ja polecam swoje Sennheiser HD 580.
Witam
wybierz pomiędzy szkołą, która zwie się Sennheiser a szkołą, która zwie się Bayerdynamic.
Nie będe się wypowiadał na temat wyższości jednej nad drugą i odwrotnie (bo to jest jak mówienie że amplituner Yamaha lepszy jest albo gorszy od Denona).
Tak jak już ktoś wspomnial idź gdzieś do sklepu i posłuchaj. i weź tą, która brzmi dla Ciebie lepiej.
pozdrawiam
___
Canon
Przez kilka lat uzywalem HD570.. niestety "sie spadly" i przestaly dzialac. Cos sie zerwalo w prawym nauszniku.. jakby membrankaPlaczu bylo mnostwo, bo kosztowaly sporo. W momencie ich swietnosci ani przez chwile nie zalowalem zadnej zlotowki wydanej na nie.
Pamietam jak sluchalem jakichs tam Philipsow, Sony oraz Panasonica. Najbardziej bylem zachycony Sonym.. no i wtedy sprzedawca dal mi jeszcze na koniec Sennki, ktore kosztowaly tyle samo co Soniaki...Skonczylo sie tym, ze kupilem je - dzwiek po prostu mnie olsnil
Zastanawiam sie ciagle, czy warto wysylac je do naprawy? Jezeli kwota byla by w granicach 150zl to chyba lepiej kupic nowe?
PS. Jesli nie posiada sie dobrego wzmacniacza do ktorego beda podpiete dobre/drogie sluchawki, to chyba nie warto wydawac 600zl.. te za polowe ceny beda graly na podobnym poziomie, jesli sprzet adio nie jest odjechany![]()
Nie polecam kable MIT o ile dobrze pamiętam nazwe po 100 000 za 2x2,5m (miedziane!)Zamieszczone przez gawryl
W kablach nie słyszę. Ale jak nie słyszysz różnicy w brzmieniu słuchawkę to po co wywaliłeś tyle kasy na senneiser. Trzeba było sobie kupić takie za 5 zł. Przecież nie słychać różnicy![]()
Ostatnio edytowane przez czeczot ; 14-04-2006 o 07:07
Mam Sennheiser eV-2200. Świetne. Lekkie, dobre pasmo przenoszenia, sporo wyciszają z zewnątrz; wymienny kabel.
Mam też Sennheiser 201 - te odradzam do słuchania "z jakością". Nadają się ale do gier i słuchania w pracy jeśli nie ma się dużych wymagań (bardzo słabo przenoszą niskie tony).
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy