Pokaż wyniki od 1 do 10 z 144

Wątek: Czy przeszlibyście na Nikona ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Czy przeszlibyście na Nikona ?

Cytat Zamieszczone przez michpok Zobacz posta
    miałem możliwość popracować mikro 4/3 (olympus om-d e-m1 z obiektywami serii PRO) i szczerze powiem, że jak Canon nie zacznie robić czegoś w kierunku innowacji to przepadnie. Szczególnie jeśli chodzi o AF to jest to jakaś niewiarygodna przepaść. Fakt,że mam porównanie z 5D MKII i 5D MKI
    michpok tendencyjnie dobrałeś korpusy Canona do tego porównania z AF-em topowego Olympusa

Dopiero zaczyna Awatar michpok
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Czy przeszlibyście na Nikona ?

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    michpok tendencyjnie dobrałeś korpusy Canona do tego porównania z AF-em topowego Olympusa
    Jeśli chodzi o to co napisałeś, sprzęt - NOWY OLEK w cenie używki 5D mark II. Porównałem to co mogę mięć jakbym sprzedał to co mam I żeby była jasność ja ze swojego zestawu Canona jestem zadowolony, tylko przeraziła mnie przepaść technologiczna i cenowa obu firm. Bo porównując np. 5D Mk.III cenowo to za samo body trzeba wyłożyć ok. 10 000 zł a za 13 000 mamy olympusa om-d e-m1 plus dwa zoomy z serii PRO, które pokrywają zakres od 12-150 mm co w ekw. daje 24-300 ze światełkiem f2.8. A i zapominałem 5 osiowa stabilizacja wymiata!Już nie mówię o wygodzie przy kręceniu filmów. Powiem szczerze, że na podróże to cały mój zestaw waży ok. 15 kilo w plecaku, a tak masz lekki aparat z dwoma lekkimi szkłami. Konkluzja jest taka, że przyszłość leży w bezusterkowcach, Canon odstaje mocno w tej kwestii, a pamiętajmy, że nie tylko Olympus tutaj wygrywa, bo sony ma już bezlustrową pełną klatkę. Jakbyś miał ochotę zobaczyć recenzje.:
    Robin Wong: Olympus M.Zuiko 40-150mm F2.8 PRO Lens Review
    Robin Wong: Olympus OM-D E-M1 Review: Introduction and High ISO Shooting
    Fotografując staraj się pokazać to czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył - Robert Bresson
    __________________________________________________ ____________________________
    www.facebook.com/pokornieckifotografia

Uprawnienia umieszczania postów