Przepraszam za zwłokę, trochę obowiązków na głowie.
Gdzie to jest i co to jest?
Przepraszam za zwłokę, trochę obowiązków na głowie.
Gdzie to jest i co to jest?
Czasem zdjęcie powstaje długo, czasem to krótka chwila. Jeśli masz czym, łap ją bo ucieknie.
Moja pasja, nie skrzywienie, tylko i wyłącznie czysta przyjemność...
Lotnisko?
6D || 5D || EF 17-40mm f/4 L || EF 35mm f/1.4 || EF 50mm f/1.4 || EF 85 mm f/1.8 || EF 135 mm f/2.0 || SPEEDLITE 580 EX II
Nie, to nie jest lotnisko
Czasem zdjęcie powstaje długo, czasem to krótka chwila. Jeśli masz czym, łap ją bo ucieknie.
Same łatwe waćpan zadajesz![]()
Projekt pana na C, ale dam szansę do wieczora innym.
A waćpan trudniejsze ale też do odgadnięcia![]()
Wygląda na Gare do Oriente czyli Dworzec Lizbona Wschodnia.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Zgadza się, pan.kolega zadaje następną.
A ja jeszcze tak sobie myślę... Może i łatwe wstawiłem, może trochę za dużo pokazałem na początek. Ale wstawianie fragmentu zdjęcia, który nie ma żadnych charakterystycznych szczegółów też nie jest dobre - mam na myśli poprzednią zagadkę Mamrota (wyglądało to na początku na kawałek muru przy drodze, np autostradzie, które w zasadzie można znaleźć w wielu miejscach). Ja tak sobie myślę, że te zagadki mają dać do myślenia, nauczyć patrzeć i zwracać uwagę na szczegóły i dobrze przy tym się bawić, Szczegóły, które coś mówią o zdjęciu i obiekcie
Łatwe, bo obiekt charakterystyczny jak Wieża Eiffla, czy piramida w Luwrze.
Prawie wszystkie moje zagadki są zdjęciami całości, nawet jak są fragmentem to staram się aby zawierały podpowiedź,
np kogut na freskach z Akwizgranu, kilof na dzwonnicy itp. Mogłem wybrać dwadzieścia innych, ale wybieram te,
które dla kogoś o troszkę większej spostrzegawczości i wiedzy będą czytelniejsze.
I w większości zagadek się nie zawiodłem.
Są zagadki podobne, gdzie autor pokazuje łączkę, dla osoby umiejącej znaleźć drugie dno, może to być wskazówka że to nie byle jaka łączka,
tylko największe skupisko wrzosów w Europie. Jak widać większość takich zagadek okazuje się być czytelna i łatwa, wręcz niebanalna.
W poprzedniej zagadce, miałem nadzieje że się znajdą osoby, które szybko odczytają ten kod, jednocześnie wiedząc jakie kierunki poprzednio eksplorowałem.
Na zdjęciu jest przede wszystkim step, a Puszta jest największym stepem Europy centralnej i zachodniej. Zamieniając kolejność wstawionych zdjęć imho zagadka byłaby trudniejsza.
Widać się myliłem. Następne będą bez drugiego dna.
Kod odczytałem, pomyślałem, że możesz iść w tym kierunku (czytaj Węgier). Nie mówię, że Twoje zagadki są złe. Twierdzę, iż nie wszyscy może tyle wiedzą co Ty. Myślę, że dużo widziałeś. Albo najwidoczniej po prostu mam kiepskie zagadki właśnie ja. Może nie wszyscy byli np w Lizbonie-raz mi się udało i widziałam wszystko na żywo. Następną, jeśli będę miał szansę zadać, wymyślę trudniejszą, mniej oczywistą. MAMROT JESTEŚ MISZCZEM I TYLETak trzymać
![]()