Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Jaki szeroki zoom do rajdów i wyścigów?

Mieszany widok

Domyślnie Jaki szeroki zoom do rajdów i wyścigów?

Witam!

Przymierzam się do zmiany Sigmy 17-70 2.8-4 OS HSM na inny zoom w podobnym zakresie. Co byście polecili? Obiektyw zmieniam, bo w Sigmie padł flex OS i z tego powodu choćby średnio jestem przekonany do ponownego wejścia w Sigmę (no chyba, że z gwarancją 3+2). Fotografia głównie motorsportu. Wyścigi i rajdy. Zależy mi na tym by obiektyw był całkiem dobrze uszczelniony i miał stabilizację. Nie zależy mi by był pod FF, gdyż jestem na cropie i raczej na nim zostanie.
    Pozostałe obiektywy to Canon 70-200 f4 L i Samyang 8mm. W planach jest też Canon 10-18 f4.5-5.6.
    Z góry wielkie dzięki za pomoc!

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Jaki szeroki zoom do rajdów i wyścigów?

canon 17-55 2.8 albo sigma 17-50
    SONY

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    canon 17-55 2.8 albo sigma 17-50
    Właśnie też myślałem o tym szkle, tylko mam obawy o uszczelnienie właśnie.

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    canon 17-55 2.8
    Byłby to pewnie najlepszy wybór gdyby nie to, że ma być całkiem dobrze uszczelniony.

Miasto
    KIELCE

Doradz lepszy xd jak to chyba jedyne standardy po cropa xD 24-70 to juz nie tak szeroko na cropie.
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Canon 17-40 f4; Canon 16-35 f2.8 i f4 - trochę krótsze, ale szczelne.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Miasto
    KIELCE

17-40 tylko z filtrem, bez filtra przod nie jest szczelny
    SONY

Dopiero zaczyna

Sigma 17-50 f2.8 ex dc os hsm
    Jest ostry a czy super szczelny? Nie wiem, mam rok i syfu nie lyknal ale tez nie robie offroad itd
    Przezyl focenie dzieciakow 1,5 i 3 latka nad morzem gdy na plazy priorytetem byly dzieci a nie sprzet.
    Jesli ma byc szczelny to L jesli dobry do cropa to sigma jest o polowe tansza od c17-55 f2.8 wiec mnie bedzie szkoda niz canona.
    Oczywiscie w maim przypadku pracuje z c20d wiec czasem jak nie trafi to zastanawiam sie czy czasem to nie wina leciwego body i trudnych warunkow.
    Na minus na pewno brak ftm bo mimo hsm nie mozna doostrzyc recznie gdy jest wlaczony af... trzeba przelaczyc na mf

Cytat Zamieszczone przez pluszaq Zobacz posta
    Sigma 17-50 f2.8 ex dc os hsm
    Dałeś mi do myślenia tą Sigmą. Z gwarancją na 5 lat zdążyłbym ją dobrze przetestować i uniknąć takich problemów jak teraz. Martwi mnie trochę brak uszczelnienia, ale wtedy trzeba będzie być bardziej ostrożnym.

Dopiero zaczyna

Hej.
    Nie twierdze ze jest 3+2 bo ostatnio Sigma mocno pozmieniala polityke produktu itd i nawet nie pamietam jak mam na gwarancji. Zobacz na stronie partnerow i sie upewnij.
    Jest lepiej wykonana niz kit czy c50 1.8 II , wyglada solidnie i tak lezy w rece jak rowniez zapieta do body. Na pewno tubus wys. sie nieznacznie jakies 4-5cm. Porownanie z L jest trudne bo nie ma ekwiwalentu w L chyba ze 17-40 bez is lub nowa 16-35 z is ale cena gromi nawet c17-55 2.8 is a swiatlo maja gorsze.

Polecam dotknac w sklepie i zrobic pare zdjec - w domu na spokojnie ogladnac i zastanowic sie czy tego wlasnie potrzebujesz, mysle ze obrazek powinien byc lepszy niz z 17-70. Drugi plus takiego podejscia jest to, ze mozesz innym razem porownac np z c17-55 itd
    Musisz pamietac ze jest krotsza, wiec moze brakowac tych 50-70 jesli wlasnie takiego przedzialu lubiales uzywac...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów