Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Canon 7D, uszkodzony po upadku

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 7D, uszkodzony po upadku

Hmmm... Ale to aparat po upadku, wiec predzej jakies uszkodzenie mechaniczne.Poza tym Hard-Reset w aparatach trwa pol sekundy, wiec wystarczy wylaczyc i wlaczyc - nie przesadzajmy z jego cudowna moca sprawcza. Mysle, ze najrozsadniejszym rozwiazaniem bylo zdecydowac sie na kontakt z kol. Naprawiaczem - to "nasz czlowiek" , klubowy - poza tym sam sygnalizowal, ze ma podzespoly do prob, a to jedyny skuteczny sposob w przypadku uszkodzen mechanicznych, niewidocznych golym okiem. Podejrzewam, ze po diagnozie z Zytniej mozna by dostac zawalu , a po innych ,obcych serwisach przynajmniej lekkiej palpitacji - ale zobaczymy, daj znac, czym sie skonczyla historia.
    Ostatnio edytowane przez jelcyk ; 09-11-2015 o 11:00

Sprawa wygląda następująco:
    Otrzymałem taką diagnozę: DWIE MOŻLIWOSCI: USZKODZONA PŁYTA ZASILAJĄCA - WYMIANA 500ZŁ (RAZEM Z OBUDOWĄ
    LAMPY) LUB USZKODZONA PŁYTA GŁOWNA 1100 ZŁ
    na co odpisałem, że jeżeli to płyta zasilająca (czyli 500zł) to proszę naprawiać, jeśli główna proszę o kontakt.
    Dzisiaj otrzymałem info, że aparat jest naprawiony: WYMIANA PŁYTY
    ZASILAJĄCEJ I ZESPOŁU LAMPY ZEWNĘTRZNEJ. NAPRAWA
    ZŁACZA NA PŁYCIE GŁOWNEJ. MECHANICZNA REGULACJA
    POŁOŻENIA MATRYCY CMOS I AF, cena prawie 680 zł.
    Napisałem, że nie zapłacę 680 zł, skoro wcześniejsza wycena była na 500 i nikt mnie nie poinformował o zmianach. I na tym stanęło. Zgodzili się.

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Żeby Ci nie odesłali aparatu ze zderegulowaną matrycą i AF... Za karę

Mam nadzieję, że nie. Zobaczymy, nie lubię takiego naciągania klienta, wszystko rozumiem, nawet jak wycena się zmienia, ale po to są maile i telefony, żeby klienta informować i dać mu wybór.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

No to dałeś się zdziebko pociągnąć.
    Najbardziej lubię takie teksty: "NAPRAWA ZŁACZA NA PŁYCIE GŁOWNEJ."...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Bob27 Zobacz posta
    Mam nadzieję, że nie. Zobaczymy, nie lubię takiego naciągania klienta, wszystko rozumiem, nawet jak wycena się zmienia, ale po to są maile i telefony, żeby klienta informować i dać mu wybór.
    Rozumiem, że mieli wymienić tylko płytę i oddać ci niesprawny aparat ? Żeby sprawdzić poprawność działania wszystkich podzespołów trzeba by było rozłożyć aparat na części pierwsze, to cały dzień roboty a ty nie zgadzasz się na naprawę i muszą to złożyć ponownie

Ok, tylko z opisu naprawy wynika, że uszkodzona była płyta zasilająca i nie ma sprawy, na to się zgodziłem. A jeśli po rozebraniu aparatu wyjdzie, że naprawa będzie kosztowała 3000 zł, to co, trudno, niech tak będzie? Wtedy dzwoni się do klienta, informuje się o kosztach i jak się nie zgadza, to liczy się mu koszty rozebrania i złożenia aparatu i odsyła sprzęt, tak jest chyba uczciwie? Przecież wiadomo, że złożenie aparatu z podzespołów kupowanych oddzielnie wyjdzie dużo drożej niż kupno sprzętu w całości i w pewnym momencie naprawa staje się nieopłacalna.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Ok, tylko z opisu naprawy wynika, że uszkodzona była płyta zasilająca i nie ma sprawy, na to się zgodziłem. A jeśli po rozebraniu aparatu wyjdzie, że naprawa będzie kosztowała 3000 zł, to co, trudno, niech tak będzie? Wtedy dzwoni się do klienta, informuje się o kosztach i jak się nie zgadza, to liczy się mu koszty rozebrania i złożenia aparatu i odsyła sprzęt, tak jest chyba uczciwie? Przecież wiadomo, że złożenie aparatu z podzespołów kupowanych oddzielnie wyjdzie dużo drożej niż kupno sprzętu w całości i w pewnym momencie naprawa staje się nieopłacalna.
    Jasne, że lepiej wiedzieć o kosztach przed naprawą. Ale jak za rozłożenie i złożenie policzą ci kilka stów to też będziesz niezadowolony

Cytat Zamieszczone przez Naprawiacz Zobacz posta
    No to dałeś się zdziebko pociągnąć.
    Najbardziej lubię takie teksty: "NAPRAWA ZŁACZA NA PŁYCIE GŁOWNEJ."...
    Tak też myślę, że dałem. Jak napisałem, że zgadzam się na naprawę płyty zasilającej a proszę o info, jeśli jest uszkodzona główna, to zastanawiałem się co się okaże. Zadałem właśnie takie pytanie: "co konkretnie zostało naprawione na płycie głównej"?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Jasne, że lepiej wiedzieć o kosztach przed naprawą. Ale jak za rozłożenie i złożenie policzą ci kilka stów to też będziesz niezadowolony
    Oczywiście, skoro za wymianę płyty zasilającej i modułu lampy mam zapłacić 500 zł, to pewnie, że będę niezadowolony jak ktoś każe mi zapłacić 500 za rozebranie i złożenie aparatu, to chyba nic dziwnego? Poza tym, diagnostyka jest bezpłatna, więc co to za diagnostyka: uszkodzone jest to albo tamto????? Tyle to ja tez potrafię zdiagnozować po zadaniu 1 pytania wujkowi google. Od serwisu oczekuję konkretnej diagnostyki, a nie hasła z instrukcji obsługi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Tak też myślę, że dałem. Jak napisałem, że zgadzam się na naprawę płyty zasilającej a proszę o info, jeśli jest uszkodzona główna, to zastanawiałem się co się okaże. Zadałem właśnie takie pytanie: "co konkretnie zostało naprawione na płycie głównej"?

--- Kolejny post ---

Oczywiście, skoro za wymianę płyty zasilającej i modułu lampy mam zapłacić 500 zł, to pewnie, że będę niezadowolony jak ktoś każe mi zapłacić 500 za rozebranie i złożenie aparatu, to chyba nic dziwnego? Poza tym, diagnostyka jest bezpłatna, więc co to za diagnostyka: uszkodzone jest to albo tamto????? Tyle to ja tez potrafię zdiagnozować po zadaniu 1 pytania wujkowi google. Od serwisu oczekuję konkretnej diagnostyki, a nie hasła z instrukcji obsługi.
    Diagnostyka polega na zgrubnym oszacowaniu problemu, podali prawdopodobną przyczynę. Możesz porównać to do czytania błędów w serwisie samochodowym. niemniej jednak telefony, maile są po to żeby uprzedzić o kosztach.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów