Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Canon 7D, uszkodzony po upadku

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon 7D, uszkodzony po upadku

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Wiem co piszę, ale dyskutować z naprawiaczem nie będę Jezeli jesteś w stanie zdiagnozować zawsze na 100% awarię bez rozbebeszania aparatu to gratulacje.
    Nie wiem czy wiesz co piszesz, bo ja już nie nadążam za takimi herezjami.
    W serwisowaniu aparatów cyfrowych Canona (i tylko Canona) siedzę już kilkanaście lat, znam też kilka serwisów autoryzowanych w UE i nieźle znam procedury.
    Zastanów się co oznacza słowo "diagnoza". Nie jest ono zamienne ze słowem "przypuszczenia" i pisanie o "zgrubnym oszacowaniu problemu" świadczy o zupełnej nieznajomości rzeczy. Obyś nigdy nie musiał korzystać z takich "diagnoz".
    Także Twoje inne wypowiedzi w tym temacie świadczą o nieznajomości problemu.
    Rozłożenie i złożenie aparatu bez naprawy zajmuje cały dzień?! Serwisant w autoryzowanym serwisie na naprawę uszkodzenia ma 30-60 minut! Jedynie aparaty profi mają więcej czasu.
    Co do diagnozy, to ja napisałem jaka jest faktyczna "procedura" diagnostyczna, więc nie wiem o co Ci chodzi. Autoryzowany serwis nie bawi się w jakiekolwiek sprawdzanie podzespołów. Albo odpala i wraca do klienta, albo to klient ma napisać co się złego dzieje z aparatem i na podstawie tego opisu jest sprawdzany aparat i wymieniany podzespół.
    Ja po tylu latach grzebania się w Canonach mam ponad 90-cio procentową trafność diagnozy. Jedynie w przypadku braku reakcji na włączanie aparatu nie można nic pewnego napisać - to może być co najmniej kilkanaście różnych przyczyn.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Naprawiacz Zobacz posta
    Nie wiem czy wiesz co piszesz, bo ja już nie nadążam za takimi herezjami.
    W serwisowaniu aparatów cyfrowych Canona (i tylko Canona) siedzę już kilkanaście lat, znam też kilka serwisów autoryzowanych w UE i nieźle znam procedury.
    Zastanów się co oznacza słowo "diagnoza". Nie jest ono zamienne ze słowem "przypuszczenia" i pisanie o "zgrubnym oszacowaniu problemu" świadczy o zupełnej nieznajomości rzeczy. Obyś nigdy nie musiał korzystać z takich "diagnoz".
    Także Twoje inne wypowiedzi w tym temacie świadczą o nieznajomości problemu.
    Rozłożenie i złożenie aparatu bez naprawy zajmuje cały dzień?! Serwisant w autoryzowanym serwisie na naprawę uszkodzenia ma 30-60 minut! Jedynie aparaty profi mają więcej czasu.
    Co do diagnozy, to ja napisałem jaka jest faktyczna "procedura" diagnostyczna, więc nie wiem o co Ci chodzi. Autoryzowany serwis nie bawi się w jakiekolwiek sprawdzanie podzespołów. Albo odpala i wraca do klienta, albo to klient ma napisać co się złego dzieje z aparatem i na podstawie tego opisu jest sprawdzany aparat i wymieniany podzespół.
    Ja po tylu latach grzebania się w Canonach mam ponad 90-cio procentową trafność diagnozy. Jedynie w przypadku braku reakcji na włączanie aparatu nie można nic pewnego napisać - to może być co najmniej kilkanaście różnych przyczyn.
    Jeżeli masz firmę to nie będziesz się bawił w dokładne diagnozowanie bo to kosztuje i to sporo. Jezeli bawisz się w naprawę w domu to możesz sobie pozwolić na szukanie usterki a nie wymianę elementów.
    Pisze o diagnostyce w serwisie gdzie godzina pracy to 50-70zł a nie o zabawie w naprawianie.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Jeżeli masz firmę to nie będziesz się bawił w dokładne diagnozowanie bo to kosztuje i to sporo. Jezeli bawisz się w naprawę w domu to możesz sobie pozwolić na szukanie usterki a nie wymianę elementów.
    Pisze o diagnostyce w serwisie gdzie godzina pracy to 50-70zł a nie o zabawie w naprawianie.
    Mam firmę i do tego jestem płatnikiem VAT i dalej twierdzę, iż piszesz herezje, bo nie znasz tematu.
    Piszę o tym co wiem, nie zabawiam się w pana zabawiacza forumowego.
    A rzetelność diagnozy to kwestia podejścia do klienta i uczciwości. Jeśli się podaje wstępną diagnozę, to winno się uprzedzać klienta, iż jest to diagnoza wstępna, która się może zmienić w trakcie naprawy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Mam firmę i do tego jestem płatnikiem VAT i dalej twierdzę, iż piszesz herezje, bo nie znasz tematu.
    Piszę o tym co wiem, nie zabawiam się w pana zabawiacza forumowego.
    A rzetelność diagnozy to kwestia podejścia do klienta i uczciwości. Jeśli się podaje wstępną diagnozę, to winno się uprzedzać klienta, iż jest to diagnoza wstępna, która się może zmienić w trakcie naprawy.
    Piszesz o zarejestrowanej działalności a ja o serwisie.
    Ile weźmiesz za diagnozę uszkodzenia, wymianę płyty zasilającej z zespołem lampy w 7D, robocizna + części ?

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Piszesz o zarejestrowanej działalności a ja o serwisie.
    Ile weźmiesz za diagnozę uszkodzenia, wymianę płyty zasilającej z zespołem lampy w 7D, robocizna + części ?
    Pogrążasz się coraz bardziej. Każdy serwis to działalność gospodarcza.
    Ale skończmy już tą zabawę, bo szkoda czasu na dziecinadę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Pogrążasz się coraz bardziej. Każdy serwis to działalność gospodarcza.
    Ale skończmy już tą zabawę, bo szkoda czasu na dziecinadę.
    Zadałem proste pytanie

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Zadałem proste pytanie
    Ja już ci odpowiedziałem. Herezje prawisz bo się kompletnie nie znasz na tym.
    Diagnozę robię bezpłatnie. I piszę tu o diagnozie, a nie o "zgrubnym oszacowaniu problemu" za pomocą wciśnięcia przycisku on/off.
    I nie zbaczaj drogi znawco z tematu pseudo diagnoz na ceny poszczególnych napraw.

Uprawnienia umieszczania postów