Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: S2IS pytanie

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Tak właściwie to PawelX pyta o to czy we wspólnym zakresie ogniskowych obydwu aparatów A620 jest wyraźnie lepszy. Pozostaje tylko pytanie jak duża różnica ma znaczenie i do czego aparat potrzebny na tych właśnie ogniskowych. Jeśli do albumu, to MZ różnica jest żadna.
    Właśnie o to mi chodzi. Aparat ma być wszechstronny, a duży zoom np żeby ustrzelić siedzącego ptaka, samolot (mieszkam kilka km od lotniska). Najmniej istotnym zastosowaniem jest makro i "u cioci na imieninach". Patrząc na dprewiew, w zdjęciach z S2 czegoś mi brakuje. Niektóre jakieś cukierkowe i jakby lekko nieostre. No i ta nieszczęsna aberracja, chyba tylko jakiś Kodak ma większą spośród ultrazoomów (może w S3 sobie z nią lepiej poradzą). A620 mam w pracy i jestem tam z niego zadowolony i na LCD17" widzę różnice w zdjęciach robionych w max rozdzielczości i o stopień niższej.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelX
    Patrząc na dprewiew, w zdjęciach z S2 czegoś mi brakuje. Niektóre jakieś cukierkowe i jakby lekko nieostre. No i ta nieszczęsna aberracja, chyba tylko jakiś Kodak ma większą spośród ultrazoomów (może w S3 sobie z nią lepiej poradzą). A620 mam w pracy i jestem tam z niego zadowolony i na LCD17" widzę różnice w zdjęciach robionych w max rozdzielczości i o stopień niższej.

To wiesz troszke nie fair... porownujesz zdjecia z sieci, ktore ktos tam robil , ze zdjeciami ktore sam robisz. To niereferencyjne. Pozycz od kogos, czy poszukaj nie tylko na dpreview, no ale najlepiej by bylo gdybys jednak oko w oko porownywal zdjecia.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Znalazłem taki test: http://pbase.com/kezzart/canons2istest
    Szumy, nieostre, aberracje.

Uprawnienia umieszczania postów