lepsze iso i matrycę - może minimalnie, róznica jest praktycznie żadna - w matrycach canon ma nieodrobioną pracę domową, czy prezes nadal idzie w zaparte? w stylu "lepsze matryce u konkurencji - pierwsze słyszę"?
GPS i WiFi - casem używam WiFi, GPSa jeszce nie włączyłem nawet - zabawki bez wpływu na fotografię - implementacja wifi taka sobie, brak nfc, integracja ze smatofonem czy tabletem słabiutka - zdaje się że ktoś nie zapłacił za oprogramowanie tego co włożył do aparatu.
lepszy centralny - no coś musieli dać
wiecej MP - raczej nie widzę większych MP
mniejsza waga i połowa ceny - to istotny argument
w czasach kiedy trzycyfrowe cropy mają po 19 krzyżowych wypuszcanie korpusu FF z jednym punktem krzyżowym jest podyktowanie tylko pozycjonowaniem produktu - nie ma to żadnego uzasadnienia merytorycznego czy finasowego - gdyby ten korpus miał TRZY słownie TRZY punkty krzyżowe nie miałbym pytań.
98% obrazu w wizjerze w jednocyfrowym korpusie to przekracza wszelkie granice idiotycznych kastracji
brak czujnika wyłączającego ekran po podniesienu aparatu do oka kosztującego pewnie 50 centów powalił mnie zupełnie - w canonie 500D jest taki czujnik - to trzycyfrowe entry level przypominam jakby ktoś nie pamiętał
ale ogólnie używam i jestem zadowolony z rezultatów - ale canon bedzie musiał sporo zrobić zeby mnie namówić na kolejny korpus - ten jest bardziej niż wystarczający - mam zamiar przezimować na tym korpusie do istotnej poprawy matryc canona - to jest pełnoklatkowy aparat - a wygląda ze niektórzy się cieszą że canon włożył do niego pełnoklatkową matrycę - zapłaciliście za to - kosztuje więcej niż korpus konkurencji (lepszy na papierze) i mam prawo oczekiwać pełnoklatkowego korpusu a nie wydmuszki.