A to sa inne firmy produkujace sprzet foto?
A to sa inne firmy produkujace sprzet foto?
myślę że lustrzankę bez kłopotu można używać jako pierwszy aparat bez żadnego wcześniejszego doświadczenia (i obciążeń z kompakta) - wystarczy krótka lektura instrukcji obsługi - jest tylko jeden drobny problem - nikt instrukcji nie czytamoże z wyjątkiem tych co nie potrzebują jej czytać
![]()
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
autor powinien nabyć przede wszystkim aplikacje excel
wtedy będzie mógł sobie na spokojnie wszystko podsumować a na wiosnę nas poinformuje co postanowił
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Jakoś zawsze był Canon. Najpierw analogowy, potem długo 400D. Teraz 6D i 700D.
Miałem przez chwilę Nexa 5N , później Nexa 6. Bardzo fajny obrazek z cropowej matrycy - ostrzej niż Canona 400D i super jpegi więc spróbowałem Nikona D5100 dla żony - bodajże ta sama matryca co Nex-5N. Wrażenia - matryca dawała ostry obrazek ale kolory były nie do przyjęcia. Szczególnie ludzka skóra. Ja to widziałem chociaż orłem w kolorach nie jestem ale jak efekt zobaczyła małżonka (prawie 10 lat pracy przy obróbce zdjęć) powiedziała NO WAY. Sprzedałem po 2 m-cach.
Wniosek: dobrze by było gdybyś mógł spróbować i Canona i Nikona. Jeżeli nie masz takiej możliwości kup używane body z jednym szkiełkiem - przy odsprzedaży i kupnie aparatu z drugiego systemu niewiele stracisz.
Całkiem możliwe że tak będzie - lubię na lekko. Albo okaże się, że jestem **** fotograf i zdjęcia wcale lepsze nie będą. No to sprzedam w cholerę. Jestem na to przygotowany psychicznie
A nawet takie o których właściciele (większości?) lustrzanek tylko marzą: poziomica i "pionowica", timelapsy, filmy, slowmotion, focus peaking, stabilizację w body, pewnie coś by się jeszcze znalazło. Ba, tutaj RX100 dostał 77 punktów a 60D 47
(żartuję sobie tylko)
Chyba tak zrobię.
W Saturnie sprzedawca powiedział (zaproponował!) że u nich można oddać aparat do 30 dni po zakupie...
Ha! Wiedziałem, że miałem rację. To aparat "zaawansowany"
Ostatnio edytowane przez PiKa ; 27-10-2015 o 00:58
lol 77 pkt dostal
niesamowite
a 60d tylko 47
chlopaku i takie cudo odstawiasz?
a na ten przykład jakbyś poszedł do parku, takiego dużego ze zwierzątkami biegającymi i ptaszkami latającymi to co wtedy zrobisz?
sony nie wyjdzie chyba z plecaka bo do 60d możesz przypiąć zooma
patrząc na takie porównania to nie jestem pewien kto by wygrał w zestawieniu canon60d vs kosiarka do trawy
pewnie kosiarka![]()
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Oczywiście też się "dziwię" na swój sposob. Jakby ktoś chciał to jest tam napisane skąd taki wynik. Pewnie za możliwość wymiany obiektywów nie dają punktów