Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: Czy wchodzić (już) w system z wymiennymi obiektywami (lustrzanki, bezlustra)?

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie Odp: Czy wchodzić (już) w system z wymiennymi obiektywami (lustrzanki, bezlustra)?

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    zwykle ludzie kupujący lustrzankę po kompakciku [...] są roczarowani, a to jakość zdjęć za słaba myśleli że będzie łatwiej, a to ciężko, a to aparat za duży, a to obiektywy mało uniwersalne
    Całkiem możliwe że tak będzie - lubię na lekko. Albo okaże się, że jestem **** fotograf i zdjęcia wcale lepsze nie będą. No to sprzedam w cholerę. Jestem na to przygotowany psychicznie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Ponieważ RX100 ma wszystkie funkcje, które chlelibyśmy znaleźć w "normalnym" aparacie fotograficznym
    A nawet takie o których właściciele (większości?) lustrzanek tylko marzą: poziomica i "pionowica", timelapsy, filmy, slowmotion, focus peaking, stabilizację w body, pewnie coś by się jeszcze znalazło. Ba, tutaj RX100 dostał 77 punktów a 60D 47

(żartuję sobie tylko)

Cytat Zamieszczone przez Stafford Zobacz posta
    Wniosek: dobrze by było gdybyś mógł spróbować i Canona i Nikona. Jeżeli nie masz takiej możliwości kup używane body z jednym szkiełkiem - przy odsprzedaży i kupnie aparatu z drugiego systemu niewiele stracisz.
    Chyba tak zrobię.

W Saturnie sprzedawca powiedział (zaproponował!) że u nich można oddać aparat do 30 dni po zakupie...

Cytat Zamieszczone przez PiKa Zobacz posta
    I to nie jest entry level tak przy okazji
    Ha! Wiedziałem, że miałem rację. To aparat "zaawansowany"

Ostatnio edytowane przez PiKa ; 27-10-2015 o 00:58

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Czy wchodzić (już) w system z wymiennymi obiektywami (lustrzanki, bezlustra)?

Całkiem możliwe że tak będzie - lubię na lekko. Albo okaże się, że jestem **** fotograf i zdjęcia wcale lepsze nie będą. No to sprzedam w cholerę. Jestem na to przygotowany psychicznie

A nawet takie o których właściciele (większości?) lustrzanek tylko marzą: poziomica i "pionowica", timelapsy, filmy, slowmotion, focus peaking, stabilizację w body, pewnie coś by się jeszcze znalazło. Ba, tutaj RX100 dostał 77 punktów a 60D 47

(żartuję sobie tylko)

Chyba tak zrobię.

W Saturnie sprzedawca powiedział (zaproponował!) że u nich można oddać aparat do 30 dni po zakupie...

Ha! Wiedziałem, że miałem rację. To aparat "zaawansowany"

https://lh3.googleusercontent.com/-L...026_184504.jpg
    Zostały im etykiety z paskiem zaawansowany, sam widzisz że ją odwrócili

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Bo canon to jednyny sluszny wybor
    Od zawsze sie slyszy ze canon ma lepsze kolory.
    Szkla ktore mnie interesowaly i interesuja imo korzystniej wypadaja w canonie. Nie slysze co chwile o jakichs konkretnych wtopach po wypuszczeniu nowego aparatu a potem olewania sprawy i wciskania kitu ze nic takiego nie ma. Bo canon ma gwarantowany przebieg dla sporej czesci aparatow. No i nie wiem co jeszcze.
    SONY

Pełne uzależnienie

przeczytałem jeszcze raz pierwszego posta - zwykle ludzie kupujący lustrzankę po kompakciku (aż musiałem doczytać co to za wspaniały aparat bo jestem cienki w kompaktach - nigdy nie miałem - no może raz - smienę symbol to był aparat ) są roczarowani, a to jakość zdjęć za słaba myśleli że będzie łatwiej, a to ciężko, a to aparat za duży, a to obiektywy mało uniwersalne, a to pomyśleć trzeba bo inaczej tylko zielony kwadracik działa, a to ostrość ustawić - autor wątku nie będzie wyjątkiem - życzę wytrwałości na nowej (krętej i długiej) drodze.

--- Kolejny post ---

Ja spać po nocach nie mogę, prawie osiwiałem, a wy sobie jaja robicie. A to przecież nie Wielkanoc

A wy czemu wybraliście Canona?
    ja zupełnie poważnie piszę, czemu canon - przypadek, minolta się zwinęła musiałem coś wybrać bo mi się nie chciało czekać na sony, potem przez moment chciałem kupić nikona ale firma miała jakieś problemy ze sprawnością sprzętu który mnie interesował - na papierze świetnie, wyznawcy systemu wierni, a problemy nie znikają.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    przeczytałem jeszcze raz pierwszego posta - zwykle ludzie kupujący lustrzankę po kompakciku (aż musiałem doczytać co to za wspaniały aparat bo jestem cienki w kompaktach - nigdy nie miałem - no może raz - smienę symbol to był aparat ) są roczarowani, a to jakość zdjęć za słaba myśleli że będzie łatwiej, a to ciężko, a to aparat za duży, a to obiektywy mało uniwersalne, a to pomyśleć trzeba bo inaczej tylko zielony kwadracik działa, a to ostrość ustawić - autor wątku nie będzie wyjątkiem - życzę wytrwałości na nowej (krętej i długiej) drodze..
    Ponieważ RX100 ma wszystkie funkcje, które chlelibyśmy znaleźć w "normalnym" aparacie fotograficznym, wiec myślę że autor wątku, zakładając nawet,że ten kompakt Sony jest jego pierwszym aparatem, nie powinien mieć kłopotu z używaniem lustrzanki.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Ponieważ RX100 ma wszystkie funkcje, które chlelibyśmy znaleźć w "normalnym" aparacie fotograficznym, wiec myślę że autor wątku, zakładając nawet,że ten kompakt Sony jest jego pierwszym aparatem, nie powinien mieć kłopotu z używaniem lustrzanki.
    myślę że lustrzankę bez kłopotu można używać jako pierwszy aparat bez żadnego wcześniejszego doświadczenia (i obciążeń z kompakta) - wystarczy krótka lektura instrukcji obsługi - jest tylko jeden drobny problem - nikt instrukcji nie czyta może z wyjątkiem tych co nie potrzebują jej czytać
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

A to sa inne firmy produkujace sprzet foto?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

autor powinien nabyć przede wszystkim aplikacje excel
    wtedy będzie mógł sobie na spokojnie wszystko podsumować a na wiosnę nas poinformuje co postanowił
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

lol 77 pkt dostal
    niesamowite
    a 60d tylko 47
    chlopaku i takie cudo odstawiasz?
    a na ten przykład jakbyś poszedł do parku, takiego dużego ze zwierzątkami biegającymi i ptaszkami latającymi to co wtedy zrobisz?
    sony nie wyjdzie chyba z plecaka bo do 60d możesz przypiąć zooma
    patrząc na takie porównania to nie jestem pewien kto by wygrał w zestawieniu canon60d vs kosiarka do trawy
    pewnie kosiarka
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    lol 77 pkt dostal
    niesamowite
    a 60d tylko 47
    chlopaku i takie cudo odstawiasz?
    a na ten przykład jakbyś poszedł do parku, takiego dużego ze zwierzątkami biegającymi i ptaszkami latającymi to co wtedy zrobisz?
    sony nie wyjdzie chyba z plecaka bo do 60d możesz przypiąć zooma
    patrząc na takie porównania to nie jestem pewien kto by wygrał w zestawieniu canon60d vs kosiarka do trawy
    pewnie kosiarka
    W ogole słabo te 60D wypada, przegrywa tez z SX410IS
    Canon SX410 IS vs 60D - Our Analysis

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów