Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Obiektywy FF do APS-C (6d -> 70d).

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Obiektywy FF do APS-C (6d -> 70d).

@pan.kolega / @tlustyx - dzięki za rozjaśnienie tematu.

@Tom77 - Nie wiem jak bardzo moderacja toleruje tutaj Off-Topic, ale zaryzykujmy.

Budżet to na pierwszy rzut 10 000 (body + pierwsze w miarę uniwersalne szkło), później planowałem dołożyć jeszcze 3,5k na drugie body - 70D. No i z czasem dodatkowe szkła. Nie udało mi się znaleźć żadnej sensownej pełnej klatki (potrzebuję jej głównie ze względu na kąt przy fotografii architektury i dobrze ogarniane ISO) z odchylanym ekranem na bok (nie tylko góra dół tylko tak jak w 70D, aby móc nagrywać siebie i mieć podgląd), dobrym AF przy filmach, małymi szumami, WIFI etc. - w szczególności że budżet nie jest zbyt duży jak na "aparat idealny" ;-) W 70D urzekł mnie jeszcze przy testach focus "na dotyk" w czasie nagrywania na live view.
    Ostatnio edytowane przez konradzik ; 20-10-2015 o 21:37

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Obiektywy FF do APS-C (6d -> 70d).

Cytat Zamieszczone przez konradzik Zobacz posta
    @pan.kolega / @tlustyx - dzięki za rozjaśnienie tematu.

@Tom77 - Nie wiem jak bardzo moderacja toleruje tutaj Off-Topic, ale zaryzykujmy.

Budżet to na pierwszy rzut 10 000 (body + pierwsze w miarę uniwersalne szkło), później planowałem dołożyć jeszcze 3,5k na drugie body - 70D. No i z czasem dodatkowe szkła. Nie udało mi się znaleźć żadnej sensownej pełnej klatki (potrzebuję jej głównie ze względu na kąt przy fotografii architektury i dobrze ogarniane ISO) z odchylanym ekranem na bok (nie tylko góra dół tylko tak jak w 70D, aby móc nagrywać siebie i mieć podgląd), dobrym AF przy filmach, małymi szumami, WIFI etc. - w szczególności że budżet nie jest zbyt duży jak na "aparat idealny" ;-) W 70D urzekł mnie jeszcze przy testach focus "na dotyk" w czasie nagrywania na live view.
    Za 10tys masz 6D i 2 dobre szkła, jeżeli rozmawiamy o nowym sprzęcie. Za kilka miesięcy spokojnie kupisz za 3,5 tys body i jakiś obiektyw mf do filmowania. na dzień dzisiejszy nie widzę jednej puszki która miałaby to wszystko, sam mam ich kilka.

Uprawnienia umieszczania postów