Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Obiektywy FF do APS-C (6d -> 70d).

Widok wątkowy

Question Obiektywy FF do APS-C (6d -> 70d).

Cześć,

Na początek pragnę się powitać - to mój pierwszy post na tym forum - od kilku tygodni byłem tylko aktywnym czytelnikiem (w związku z porzuceniem Nikona). Jeżeli źle dobrałem dział - wybaczcie.

I teraz tak - przeczytałem i obejrzałem już chyba wszystko na temat modeli Canona 6D i 70D - i oferowane możliwości przez oba te modele połączone w jeden aparat idealnie spełniłyby moje oczekiwania (fotografia słabo oświetlonych wnętrz [6D], fotografia krajobrazów szerokimi szkłami [6D], nagrywanie filmów w różnych pozycjach w tym samego siebie [70D], szybki i precyzyjny AF [70D] itd.). No ale niestety doszedłem do wniosku że nie uda mi się tego połączyć. Zatem...

Wpadłem na pomysł że najpierw kupię 6D i jakieś podstawowe szkła, a po jakimś czasie dokupię po prostu nowe/używane body 70D do dopełnienia zestawu - do którego to będę podpinał szkła z 6D aby nie podwajać kosztów. Jednak... urodziło mi się w głowie pytanie (jako że to moja pierwsza pełna klatka w życiu) jakie wady ma podpinanie obiektywów dedykowanych pełnej klatce do aparatu z matrycą APS-C? Czy poradzi sobie bez problemu czy wiąże się to z jakimiś konsekwencjami przy robieniu zdjęć/nagrywaniu?

Dzięki za wszelkie wskazówki (jeżeli mój wybór body to katastrowa, to także).

Pozdr!
    Ostatnio edytowane przez konradzik ; 20-10-2015 o 19:49 Powód: błąd w tytule

Uprawnienia umieszczania postów