"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Kolekcjoner - doceniam pracę osób, które pilnują porządku na różnego rodzaju forach, ale tutaj pozwalacie naprawdę na zbyt wiele.
Przecież to jest typowy przykład offtopa z wycieczkami osobistymi kierowanymi do osób, które niekoniecznie podzielają zdanie większości.
Tu nawet osoby nie potrafią zrozumieć paru prostych słów np mylą przyczynę zakupu aparatu z wnioskami płynącymi z jego posiadania.
O żenująco niskim poziomie wypowiedzi już nawet nie wspominam.
To tak margines ..( fakt, że powinien to być prv ale ja tam tajemnic w kwestii osądu forum akurat nie mam).
ale ja naprawdę chcę kupić tego cropatylko nie mogę dość z tych postów który to konkretnie
![]()
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Wlasnie to jest najsmieszniejsze ze w tych postach na temat brak konkretow, brak odpowiedzi na pytania, jazda naokolo tematu i cwaniakowanie i Ty mowisz ze zenada no prosze Cie.
Moze Ci zaplacimy za odpowiedzibo jeden juz tu taki byl
![]()
SONY
^^Dla przypomnienia kilka Twoich wypowiedzi.
I teraz tak. Parafrazując - nie interesuje mnie Twoje zdanie na temat tego forum, sposobu moderacji i co Cię bawi, a co nie. Nikt też nie dał Ci prawa do ocen wypowiedzi innych użytkowników forum więc oszczędzaj klawiaturę, bo dalsza Twoja pisanina w stylu jaki tu prezentujesz skutkować będzie zablokowaniem konta.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kolekcjoner - moich wypowiedzi nie musisz mi przypominać. Mam na tyle dobrą pamięć oraz wiem co chcę i jak chcę przekazać, ze jeszcze nie potrzebuję takiej formy konwersacji ( akurat z Twojej strony). Rzuć łaskawie paroma przykładami "zachowań" innych użytkowników. Tego jakoś nie chcesz dziwnym trafem zauważyć ? Stronniczość?
Lol!
Nie sądzę by dbałość o moją klawiaturę przemawiała akurat do mnie. Także banem mnie nie strasz. Jeśli nie chcesz zauważyć tego,że problemem nie jest moja osoba, tylko grupa "wiedzących lepiej" i ich forma wypowiedzi- to już naprawdę nie jest to moja sprawa.
Ale by nie lecieć beznadziejnym offtopem nie sądzę, by zakup aparatu z 2005 roku był w dzisiejszych czasach kluczem do sukcesu i sukcesji po 30D. Mała GO i łatwiejsza ( dzięki temu) zabawa bokehem to nie jedynym aspektem fotografii. Oczywiście, że jeśli ktoś nie potrzebuje dużej ilość pixeli ( a mało kto czerpie z tego korzyści) to może warto zostać z 12MPix ale dzisiejsze puszki ( nawet te najtańsze) oferują ( do pewnych) granic dobre "zarządzanie" szumem, niezłą dynamikę tonalną i jej zakres, wyposażenie czy np możliwości filmowania.
Pytanie jest takie: jak szybko przestanie 5D zacznie ograniczać? Czyli wracając do sedna "co potem"?
Z drugiej strony zakup aparatu po przejściach ( wymieniona elektronika oraz migawka) to chwytanie się brzytwy. Są na portalach aukcyjnych dostępne aparaty z przebiegiem i w stanie daleko lepszym niż coś co przeszło już swoje.
Obstaję więc przy zdrowym rozsądku a nie przy tym, że " kupi pan 5D - będzie Pan zadowolony". Zadowolonym można być i z aparatów APS-C.
Wchodzę, a tu 5 stron - myślę sobie "ale się rozpisały chłopaki - poczytam", a tu takie coś
Podsumowując temat, jakikolwiek by nie był - kupiłem 5D i nie żałuję, testy i pierwsze foty po weekendzie, temat do zamknięcia. Dzięki tym, którzy pomogli.![]()
Chłopaki się rozpisali bo Ty się nie rozpisałeś.
I tak jestem ciekaw- dlaczego wybrałeś 5D?
To ten z remontowanymi bebechami ?