Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Sport - tenis stołowy

Domyślnie Odp: Sport - tenis stołowy

Cytat Zamieszczone przez Dawid_Gaszynski Zobacz posta
    Miałem na myśli zdjęcie w RAW, które masz jednocześnie gdzieś w JPG, żeby móc porównać ile wyciągnęłaś ze zdjęcia.

Moim zdaniem ten RAW, który pokazałaś jest całkiem przyzwoity.
    nie mam już RAWów tamtych zdjęć. Może zrobię kilka zdjęć na treningu w tygodniu i wrócimy do tematu?

W ogóle dziękuję za odzew, myślałam, że odeślecie mnie gdzieś jak nie na drzewo to do źródeł wiedzy tajemnej.
    Reasumując:
    a. należy nauczyć się porządnie obróbki zdjęć
    b. należy albo wymienić sprzęt na wyższą półkę albo pogodzić się z kiepską jakością zdjęć. Jeśli wymienić, to najpierw szumiące body (na jakie ewentualnie) czy obiektyw (tu mniej więcej wiem jaki)?

tak, czy owak muszę zagrać w totka albo znaleźć sponsora...

Bywalec Awatar Dawid_Gaszynski
    Miasto
    Wrocław

Każdy kij ma dwa końce. Kupisz sobie lepszy aparat i nadal będziesz musiała pracować na bardzo wysokich ISO, bo masz ciemny obiektyw, a do tego siłą rzeczy nie rozmyjesz tła przy F4,5 tak jak przy powiedzmy 2.0. Jeżeli znów kupisz np. 135 2.0 to może się okazać, i to jest częsty paradoks, że będziesz zawiedziona małą ilością trafionych zdjęć, a to z powodu wolnego aparatu, który źle ustawiając ostrość przy tak małej GO "psuje" wiele zdjęć...

Jak dla mnie 550D ma dokładnie taką samą jakość obrazu jak 7D. Używałem obu. Dla mnie to jakość jest taka sama. Oczywista kwestia, że AF, ilość klatek itd., są diametralnie różne...

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Dawid, obrób po swojemu i wsadź tu, agakz zobaczy, jak to wychodzi tak czy owak. Może robi podobnie (co do efektu), a może nie. Sam też z chęcią zobaczyłbym efekt.
    W ogóle dziękuję za odzew, myślałam, że odeślecie mnie gdzieś jak nie na drzewo to do źródeł wiedzy tajemnej.
    Pytasz konkretnie, wiesz, co jest na rzeczy, do czego dążysz i jaki jest problem. A swoją drogą RAWów nie kasuj, nigdy nie wiadomo, co z nich można wyciągnąć. To jak palenie negatywów i zostawianie sobie po odbitce

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

każdy ma swój sposób obróbki,

z doświadczenia powiem, że nikt recepty nie da na efekt, który Nas zadowoli
    trzeba kombinować samemu,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Dawid_Gaszynski Zobacz posta
    [...] więc to by było ISO 6400 na świetle 4,5 czyli tak na oko jakieś ISO 4000 na świetle 2.8 [...]
    Dla ścisłości, ISO 6400 przy f/4.5 jest równoważne ISO ~2500 przy f/2.8, a nie 4000.
    Między f/4.5 a f/2.8 jest różnica 1.37 stopa.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów