Optykę, AF to w każdym z nich był taki sobie![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Miałem jutro jechać testować 20art, ale kupiłem w końcu 24L II. Zobaczymy co to warte![]()
Ja byłem pod wrażeniem po tym jak na jedno ze zleceń wypożyczyłem sobie 24L II, dla mnie było to super szkło. Nie wiem jak jest z sigmą, bo nie miałem, ale cały czas rozważam kupno 20Art, bo to jeszcze szerzej niż 24 i nadal 1.4, gorzej się martwię o af w ciemnych scenach, FF BF i trwałość.
5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58
Przymierzam się do uzupełnienia tym szkłem zakresu 35mm i 85mm. DO tych co używają: Jakie macie wrażenia? Jakieś sample z reportażu? Szkło miałoby współpracować z 5d mark III.
Pozdrawiam
dokladnie takie same zakupy poczynilem. seria sigma art najpierw 35, pozniej 85 i od wczoraj wlasnie 20mm wszystkie sprawuja sie super. najwieksze och i ach bylo przy 85. 20 na ff to juz na prawde cos, nie dosc, ze szeroko, to super plastyka, no i jeszcze 1.4. to uzaleznia, tym bardziej, ze po wyregulowaniu usb dockiem ostrzy w punkt i to juz od pelnej dziury. ja wprawdzie reportazu nie uprawiam, ale popoludniu moge wrzucic kilka fotek, ktore imho potwierdza, ze ta sigma na prawde daje rade.
jedynym problemem obecnie jest chyba jej dostepnosc, a raczej drobny brak.
W paru sklepach jest dostępna... Nie wiem właśnie czy sprężać się i na siłę kupować do końca roku czy poczekać trochę dłużej. Podobno od 1 stycznia ceny mają pójść w górę o 70Euro. Pewnie, możesz wrzucić jakieś sample![]()
Mają w notopstryku widziałem, zresztą ty Kuba na necie też masz wystawione jeszcze te sztuki. CO możesz o nich więcej powiedzieć? Jak repo na sali? AI servo używalne?