Strona 16 z 23 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 226

Wątek: Sigma 20mm F/1.4 ART... co wy na to ?

Dopiero zaczyna Awatar kacbial
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Sigma 20mm F/1.4 ART... co wy na to ?

Mam tak jak Ty s35 i do tego s20 i jest okej. Bawiłem się s24 ale wybrałem s20. Wcześniej miałem Tokine ale na 2.8 było mydło a 3.2 to już ciemnica. Jak masz s35 to s20 będzie dobrym uzupełnieniem

Cytat Zamieszczone przez faraon20 Zobacz posta
    Pany, ma ktoś porównanie S24 a S20? Zastanawiam się właśnie nad jakimś UWA do 6D. Już prawie zdecydowałem się na Tokine 16-28 2.8 ale trochę boję się że 2.8 będzie za ciemne do ślubniaków.
    Od razu mówię że wagi się nie boje bo mam praktycznie na stałe podpięte S35 pod 6D i jest mi mega wygodnie. Brakuje po prostu czegoś szerokiego do kościoła i na zabawę

Co lepsze? S24 czy S20?

Coś już napisał Awatar Fotosz
    Miasto
    Kraków

Moja Sigma 20mm wylądowała już raz w serwisie. Padło chyba serwo od AF. Przy ostrzeniu po dłuższym nieużywaniu jeden wielki pisk, potem zwiecha na 2 min i dopiero zaczynał pracować. Tak jakby mu było za ciężko z tymi soczewkami albo coś się zacierało... Przykre jest tylko to, że w sklepie podczas sprawdzania wszystko pięknie pracowało. Niestety na drugi dzień po kupnie ZONK! Serwis na szczęście uporał się z usterką w tydzień.

PS.
    Co jakiś czas teraz mi AF trochę popiskuję, więc pewnie po sezonie znów pójdzie na serwis.

Podsumowując, jeśli się trafi na egzemplarz bez takiej francowatej wady to szkło świetne! AF bardzo celny nawet na 1,4... Nie żałuję zakupu i z czystym sumieniem polecam
    Fotografia ślubna Kraków - zajęcie zrodzone z pasji
    Mój blog - nie tylko tematy ślubne

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

"200 mm f/2.8L II USM" - jakiś rok temu poprosiłem administrację, po założeniu wątku o tym szkle, o dodanie do spisu najlepszych zdjęć z... obiektywów... Do tej chwili bez odzewu... To o tę sigmę już nie poproszę, wątku nie założę, i czasem tu coś wstawię

Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Fotosz Zobacz posta
    Moja Sigma 20mm wylądowała już raz w serwisie. Padło chyba serwo od AF. Przy ostrzeniu po dłuższym nieużywaniu jeden wielki pisk, potem zwiecha na 2 min i dopiero zaczynał pracować. Tak jakby mu było za ciężko z tymi soczewkami albo coś się zacierało... Przykre jest tylko to, że w sklepie podczas sprawdzania wszystko pięknie pracowało. Niestety na drugi dzień po kupnie ZONK! Serwis na szczęście uporał się z usterką w tydzień.

PS.
    Co jakiś czas teraz mi AF trochę popiskuję, więc pewnie po sezonie znów pójdzie na serwis.

Podsumowując, jeśli się trafi na egzemplarz bez takiej francowatej wady to szkło świetne! AF bardzo celny nawet na 1,4... Nie żałuję zakupu i z czystym sumieniem polecam
    Miałem jedną taką sztukę, oczywiście poszła na zwrot. Nie wiem, jak inne, ale moja po intensywnym sezonie nawet nie pisła :P
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Miałem jedną taką sztukę, oczywiście poszła na zwrot. Nie wiem, jak inne, ale moja po intensywnym sezonie nawet nie pisła :P
    Co z nią było, że musiałeś zwracać? Kurde bo planuję jej zakup

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

No popiskiwała...

Dopiero zaczyna Awatar leon28

Cytat Zamieszczone przez faraon20 Zobacz posta
    Pany, ma ktoś porównanie S24 a S20? Zastanawiam się właśnie nad jakimś UWA do 6D. Już prawie zdecydowałem się na Tokine 16-28 2.8 ale trochę boję się że 2.8 będzie za ciemne do ślubniaków.
    Od razu mówię że wagi się nie boje bo mam praktycznie na stałe podpięte S35 pod 6D i jest mi mega wygodnie. Brakuje po prostu czegoś szerokiego do kościoła i na zabawę

Co lepsze? S24 czy S20?
    z tego co mi wiadomo, to S24 jest najslabszym szklem z calej serii. wiec chyba nie ma sie nad czym zastanawiac.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Słabszym, nie znaczy , że kiepskim. IMO jest pomiędzy 24L i 24LII.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Moim zdaniem dużo lepsze jest 20mm. Bo mam
    24 można szukać i w systemowych i w zamiennikach. 20/1.4 jest unikalne.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Dopiero zaczyna Awatar leon28

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Słabszym, nie znaczy , że kiepskim. IMO jest pomiędzy 24L i 24LII.
    no tak, ogolnie sigma linia art podniosla wysoko poprzeczke. dlatego tez nawet 24 mimo, ze imho najslabsza w calej serii, osiagi ma i tak ponadprzecietne.

Strona 16 z 23 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów