60 jest mega!
60 jest mega!
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Dziękuje bardzoAż miło na serduszku. W ten weekend mam 3 sesje, więc będzie co pooglądać
![]()
1200D + 85/1.8
Co robisz takiego w postproduckji?
W sumie mnie też interesuje krótkie info na temat obróbki foty nr 60. Jeśli możesz się podzielić swoimi metodami oczywiście. Jeśli wolisz zostawić te wiedzę dla siebie to też w pełni zrozumiem![]()
Obejrzałem twoją galerię, podobają mi się twoje ujęcia
za naj naj uważam 30,32,57 i 60
ale ujecie i kadr to 32 !!!
x pro2/ 23/ 56/10-24/
Obróbki nie mam skomplikowanej, ale jeżeli jest zdjęcie, które mi się bardzo podoba to kombinuje z nim jak najwięcej potrafię. Dopiero się uczę, więc nie mam jeszcze takich zdolności, żeby samemu dojść do takiego efektu - używam akcji/presetów, tyle że nie jeden i koniec, tylko je ze sobą mieszam i poprawiam (nie wszystkie są perfekt). Zdjęcie nr 60 przerabiałam troszkę czasu. Chciałam żeby było delikatne i miało trochę zimniejszy ton. Przyznam się, że zdjęcie było robione w listopadzie, a śnieg to kwestia zabawy Photoshopem i oglądnięcie dobrych tutoriali![]()
1200D + 85/1.8
Co do 58. i 59. - w zupełności się zgodzę, że modelka na nim bardzo traci. Jak dla mnie to kwestia ujęcia, ogniskowej i skrótów perspektywy, po proztu niekorzystnje się złożyły. Płasko jakoś, czoło dominuje, no to nie to
60. Efekt jest, robi wrażenie. Ciut rozczarowało mnie, że na presetach, ale... w sumie liczy się efekt. A wyszło zacnie!
Hej Vik ,proszę powiedz czy na 60 to jakiś preset śniegu ?? czy udało Ci się złapać naturalne warunki![]()