-
Początki nałogu
Odp: Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM VS Tamron SP 70–300mm f/4.0–5.6 Di VC USD
Te porównania są zabawne dla mnie, bo porównywanie ciemnego zooma do stałki ze światłem 1.2 jest trochę jak porównanie kredensu i lodówki. 
Becek dobrze radzi. Idź, potestuj. W ogóle to jaki masz aparat? Bo ten Canon jest tylko pod kropa.
Jutro ten Tamron przyjdzie do mnie, narobię nim trochę bezsensownych zdjęć testowych, daj maila na pw, to jak chcesz to prześlę Ci i sobie zobaczysz - tyle, że to nie da Ci żadnego obrazu sytuacji, bo możesz mieć inny aparat, nieco inny obiektyw. Tutaj jest wątek z testem tego Tamrona, http://www.canon-board.info/testy-sp...4-5-6-a-68731/ pooglądaj sobie.
Edit: A dobra, bo jakimś cudem przeczytałam jedną stronę :P Internetem zamów sobie oba i porównaj i tyle i zostaw ten, który wolisz a drugi oddaj. Nie miałam tego kropiaka w rękach, ale podejrzewam, ze nie będzie jakichś kolosalnych różnic w obrazku, zwłaszcza przy normalnym fotografowaniu. To są tanie szkła, siedzą w jednej klasie. Skoro masz kropa i nie potrzebujesz tych 50mm to bierz ten tańszy jeśli zaspokaja Twoje potrzeby.
Ostatnio edytowane przez eleroo ; 11-10-2015 o 16:30
Uprawnienia umieszczania postów