No nie wiem, ze względu na optykę jakieś ekstremalne przycięcie nie da powalającej jakości.
No nie wiem, ze względu na optykę jakieś ekstremalne przycięcie nie da powalającej jakości.
T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.
Czytaj ze zrozumieniem
To nie ja tak twierdze, cytuje optyczne.pl
Sam nie mam możliwości wykonania testów,.
--- Kolejny post ---
Na DSa mogę sobie pozwolić ale właśnie w pracy nie potrzebuje dużych rawow. Na mk2 tez ich nie uzywałem. Mam dylemat i szukam odpowiedzi. Jeśli używaliście obu korpusów ciekaw jestem Waszych opini.
to po cytujesz? to nie jest plotek.pl
a potem ktoś wejdzie na optyczne i zacytuje ciebie ze takie głupoty na canon-boardzie wypisują
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Rawow nie uzywasz w ogole i chcesz kupic 5dmkIII albo nawet 5ds?!
Czy uzywasz tych w mniejszej rozdzielczosci?
SONY
Zalecam jednak osobisty test. Cena dość wysoka, więc może nawet opłaca się wypożyczyć.
Bo opinie na temat jakości obrazka są od Sasa do lasa, nawet wśród zawodowych testerów, nie mówiąc o forumowiczach.
Np. DXOMark, najprzedniejszy ranking matryc, twierdzi, że to właśnie 5ds ma lepsze wysokie ISO. Tylko 1DX w Canonie ma lepsze. W Twojej sytuacji kupiłbym 1DX i dylemat z głowy.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Autor wątku może sobie zajrzeć do mnie i obejrzeć zdjęcia testowe które robiłem bezpośrednio po zakupie 5Ds w lipcu tego roku:
https://onedrive.live.com/?id=1BA0BE...DE9DC9&group=0
Generalnie zgadzam się z tym o czym mogłem sobie później poczytać tutaj.
Dlatego autorowi tego wątku polecałbym zostać przy swoim 5D Mark II. Ewentualnie jak już nie może wytrzymać to kupić sobie 5D Mark III a jeśli należy do bardzo cierpliwych osób to poczekać sobie na premierę 5D Mark IV.
Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 11-10-2015 o 12:39
[QUOTE=jotes25;1297024]Zdecydowanie zaczekać do wiosny/lata na 5d4[/QUOTEI owszem. A potem jak wyjdzie Mk 4 poczekać na Mk 5 ( i.t.d.)....
Przesiadłem się na 5DS z 5D Mk2 i z mojej oceny w DSie ISO 6400 jest całkowicie używalne w porównaniu do 5Mk2 gdzie ISO3200 nadawało się tylko do konwersji do BW. Często dużo zależy od ustawienia D+, które deczko zaszumia ciemne partie.
Pozdr,
Koala