No ja nie czytałam tego dokładnie zapisu, bo link mnie nigdzie nie prowadzi, ale jeśli mowa o przekazaniu praw autorskich majątkowych to taki zapis jest niezgodny z prawem, bo to musi nastąpić pisemnie z podpisami wszystkich stron pod rygorem nieważności a nie poprzez wysłanie fotki na konkurs (prawo polskie ma nadrzędną moc sprawczą niż napisany przez kogoś regulamin). Jeśli mowa tam o udzieleniu niewyłącznej licencji na wykorzystanie, to nie ma problemu, bo nadal możesz rozporządzać fotką według uznania - rozdawać, sprzedawać, udzielać dalszych licencji etc., aczkolwiek powinny być jasno określone pola eksploatacji zdjęcia. Jeśli mowa o licencji wyłącznej (plus nieograniczone pola eksploatacji), no to konkurs jest zwykłym łowieniem fotek po kosztach, co niestety jest bardzo popularne w Polsce od kilku lat (nie tylko w fotografii ale też w grafice, projektowaniu) - takie cwaniackie konkursy ja osobiście bojkotuję i zachęcam do bojkotu innych. Oczywiście to indywidualna sprawa każdego czy bierze w nich udział czy nie, ale tego typu praktyka to zwykłe przysłowiowe szukanie jelenia.