Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Nowy nie wie co kupić. Pomożecie?

Mieszany widok

Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Nowy nie wie co kupić. Pomożecie?

Cytat Zamieszczone przez BLS19 Zobacz posta
    Dlatego nie powinno się porównywać "na papierze" aparatów takich jak np Nikon D3300/Canon100D z wyższymi modelami, bo okaże się, iż różnice nie są wielkie i nie trzeba wcale przepłacać, jeśli takie same parametry ma się za cenę o wiele niższą.
    To wg mnie ślepa uliczka.
    Podajesz parametry które dla amatora przy zakupie pierwszej puszki nie mają żadnego znaczenia, pamiętajmy aby używać sprzęt zgodnie z jego przeznaczeniem - amatorski dla amatorów i nie oczekiwać od sprzętu do 5k zł cudów i jakości z górnej półki.
    Gdybym kupił sobie coś w stylu 6D to co bym nim zdziałał na chwilę obecną, skoro dopiero co się nauczyłem guzikologi i ustawień? Pewnie, szpan jest, tylko mam robić po kilka pstryków 6d zanim mi się uda wogóle jakieś ujęcie?
    Dlatego uważam, że porównanie na papierze i kilka opini z for wystarczy amatorom, a gdy już czegoś się nauczą i określą kierunek, to faktycznie takie porównanie traci na swojej wartości.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Tyberiusz Zobacz posta
    Gdybym kupił sobie coś w stylu 6D to co bym nim zdziałał na chwilę obecną, skoro dopiero co się nauczyłem guzikologi i ustawień? Pewnie, szpan jest, tylko mam robić po kilka pstryków 6d zanim mi się uda wogóle jakieś ujęcie?
    moim zdaniem lepszy sprzęt nie blokuje możliwości robienia zdjęć i początkujący nie musi kupować najpierw trzycyfrowego korpusu potem dwucyfrowego a na koniec jednocyfrowego - to obłęd i nabijanie kasy producenta - jeśli chce robić zdjęcia niech kupuje coś konkretnego - będzie się uczył na dobrym sprzęcie. dodatkowo uważam że (wbrew szeroko prezentowanej opinii) lepszy sprzęt robi lepsze zdjęcia
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    moim zdaniem lepszy sprzęt nie blokuje możliwości robienia zdjęć i początkujący nie musi kupować najpierw trzycyfrowego korpusu potem dwucyfrowego a na koniec jednocyfrowego - to obłęd i nabijanie kasy producenta - jeśli chce robić zdjęcia niech kupuje coś konkretnego - będzie się uczył na dobrym sprzęcie. dodatkowo uważam że (wbrew szeroko prezentowanej opinii) lepszy sprzęt robi lepsze zdjęcia
    No właśnie! Też nie rozumiem zdania "na początek wystarczy ci...".

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów