Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Nowy nie wie co kupić. Pomożecie?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Nowy nie wie co kupić. Pomożecie?

Cytat Zamieszczone przez palhoy Zobacz posta
    No to się zaczyna, idę po parasol.

A poważnie skoro Ci to tak przeszkadza to dlaczego nie założysz podpiętego wątku gdzie jasno będzie opisane jakie korzyści niesie ze sobą posiadanie sprzętu Canona? Na innych forach pewnie szybko podłapią ten pomysł i oszczędzisz sobie nerwów a innym pracy. Poza tym nikt nie każe ci się w takich tematach udzielać. Wręcz przeciwnie jeśli nie masz nic konkretnego do przekazania nowym użytkownikom to lepiej dla wszystkich żebyś zamilkł.

Super że masz portfel na tyle gruby że możesz sobie pozwolić na wydanie lekką ręką prawie 3000 zł na sprzęt a jak się nie spodoba to odłożyć go na półkę i kupić inny, najlepiej jeszcze tego samego dnia. Niestety nie wszyscy mogą sobie na to pozwolić. Jeżeli tylko zarabiasz uczciwie to szczerze gratuluję sukcesu zawodowego.
    nie warto się denerwować, becek często pisze prawdę w mało oględny sposób, taki styl i zwykle trafia w punkt - kupno cropa z kitem to nie koniec świata - korpusy się zmienia (optyka zwykle robi z człowieka niewolnika systemowego) - jak nie kupisz jakiejś konkretnej optyki to w zasadzie wszystko jedno co kupisz, jak już będziesz wiedział jaką chcesz mieć optykę to możesz zmienić - używam canona - ale kiedyś się przymierzałem do zmiany, nikon miał pecha bo co wypuścił korpus (z interesującej mnie półki) to jakaś kiszka wychodziła - i zmianę systemu diabli wzięli. Aparat to tylko narzedzie każdy system ma wady i zalety - gdybym zaczynał i chciał kupić cropa to chyba kupiłbym nikona - lepsza matryca, tanie i nowe stałki (wszystkie miałem w rękach dłuższą chwilę bo pomagałem komuś kupić) a nie taka prehistoria jak w canonie, parę dni temu miałem w rękach 5100 i 7200 - straszny plastik (takie miałem odczucie jak brałem do ręki a nie jestem jakiś wielce wrażliwy na plastik) ale działały i zdjęcia robiły. idź na studencką lub do jakiegoś innego sklepu z dużym magazynem weź do ręki i zdecyduj ale w zasadzie to i tak rzut monetą da podobne efekty.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 08-10-2015 o 20:41
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów