Porównanie aparatów - Optyczne.pl
tu masz czyste suche fakty, nikon w tym wypadku wygrywa pod względem ilosci pól AF oraz rokiem wydania co zapewne przekłada się na poprawianie błędów poprzedników jak to zwykle mają nowsze modele w zwyczaju. dodatkowo jest lżejszy i ma funkcje panoramy którą możę w swoim aparacie nie uzywam ale już w telefonie komórkowym bardzo często wiec czemu by w dslr nie gdyby juz była :> ? Canon z drugiej strony w dużo późniejszym stadium rozwoju oferuje ci troche wiecej obiektywów którymi nikon pochwalić się nie może niestety ale i bez nich żyć można. Canon na swojąobronę ma fajny wyświetlacz który pomaga podczas wszelkich ujęć z niskiej bądź wysokiej perspektywy i tak jak nigdy tego nie potrzebowałem teraz gdy mam LV to często sięgam po to aby mieć podgląd i własnie takie zdjęcia wykonywać, a taki wyświetlacz to fajne ułatiwenie, no i dotykowy wyswietlacz ,skoro jestes początkującym to szukanie wszystkiego na tych przyciskach, menu i pokrętłach moze sprawiać kłopot, tak juz wciskajac funkcje na LCD na pewno ułatwi i usprawni pracę.
Zdecyduj się na czym bardziej ci zalezy i wybierz aparat który odpowiada towim oczekiwaniom, kiedyś wiele osob brało nikony i moi znajomi je mieli i słuchalem tego ze z canonem to i tak dojde do pomysłu na FF i kupie D700 jednak zostałem w canonie i dalej pracujeaparat to narzędzie i na tym poziomie naprawdę wybór aparatu to wybór pomiędzy tym jaki napisbedzisz mial na aparacie, na pewno na początku nikon zaoferuje ci tanią 35 bo chyba 750zł co jest poprostu mega tanim rozwiązaniem na tą chwilę gdzie cnaon ma 35IS za 2000zł , ztym ze nikona 35 tej taniej do FF nie podepniesz ale o to nie masz co sie martwic w tej chwili.
Bierz nikona kup tanią 35, 18-55 bedziesz miec w zestawie i git![]()