Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 73 z 73

Wątek: Nowy nie wie co kupić. Pomożecie?

Początki nałogu Awatar asdf

Domyślnie Odp: Nowy nie wie co kupić. Pomożecie?

Ostatnio panuje jakieś dziwne przekonanie, że bez bez sprzętu za grube tysie nie da się w ogóle robić zdjęć...
    Proponuję kupić T17-50 lub Sigmę według uznania, za resztę wziąć body (nawet używane, ale wtedy dwucyfrowe), za jakiś czas dozbierać do lampy (z E-TTL), później może do jakiejś jasnej stałki (ogniskowa będzie zależeć od zastosowania) i można się bawić.
    T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Coś już napisał

palhoy - coś nisko spadasz z tym Canonem 1200D.
    Miałeś go w rękach?
    Wybór pomiędzy D3300 a 1200D jest wyborem pomiędzy "złem a złem" i jakoś nie widzę tych produktów jako aparatów na lata.
    To jest sprzęt na początek, ale ten początek może dosyć krótko trwać.
    Niech Ci ktoś użyczy 50D/60D.To zupełnie inna liga.
    Zamiast 1200D już bym wolał 40D !
    Pomyśl o używanym aparacie ( Canon 50/60D; Nikon D90 ; Pentax K-5) a nie pakuj się w coś co będzie Cię denerwować już po miesiącu.

Piszesz o "najjaśniejszym standardzie"- czyli jak rozumiem o 30-35mm ?
    W Canonie trudno o taki(tani) obiektyw, no chyba, że popatrzysz na produkt od YongNuo(lol), lepiej pod tym względem ma Nikon (35/1.8) czy Pentax 35/2.4.
    Rozmawiałem ostatnio z posiadaczem 35ki, który zachwycony jest jej uniwersalnością.
    Więc i może Tobie "przypasuje" taka ogniskowa.
    Dlatego wspomniane przeze mnie zestawy ( 700D czy Pentax K-50) możesz spokojnie rozszerzyć o obiektyw o takich parametrach ( w cenie 600-700zl).
    No chyba, że kupisz Sigmę 17-50

Kupując aparat zwróć uwagę na to, czy posiada on mikroregulację modułu AF.
    Polecany np przez Asdf Tamron 17-50 może stwarzać kłopoty w odpowiednim ustawianiu ostrości. Dlatego warto mieć funkcje w body,która która przynajmniej w jakimś stopniu zniweluje wspomniany problem.
    Ostatnio edytowane przez BLS19 ; 11-10-2015 o 18:50

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez palhoy Zobacz posta
    Dzięki za likni. Zabieram się do czytania

Skoro masz taką rozległą wiedzę w tej dziedzinie to może podzielisz się z innymi i następnym razem napiszesz coś konkretnego.
    Nie masz pojęcia o co pytasz i co chciałbyś kupić. Dziwi mnie że robiłeś zdjęcia Zenitem. Kup używane 400D z 18-55 za 500zł, za pół roku jak cię to wciągnie będziesz już mniej więcej wiedział czego ci brakuje a na odsprzedaży stracisz max 100zł

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów