Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Fotografia produktowa + makro. Dobór aparatu.

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Fotografia produktowa + makro. Dobór aparatu.

Tutaj zdjęcia jakie wykonałem przy pomocy mojego starego kompakta: Instagram. Oczywiście z filtrami instagramowskim + plaster z photoshopa do usunięcia kurzu.

Stary kompakt teraz jest w naprawie.

Zastanawiam się wciąż na kupnem Canona 500d lub Nikona d3100 z kitowymi obiektywami. Dałoby to lepsze fotki?
    Ewentualnie dokupienie do kompakta filtru CPL, pytanie tylko, czy takowy by dało się dopasowac?
    Ostatnio edytowane przez Kolak. ; 08-10-2015 o 08:31

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: Fotografia produktowa + makro. Dobór aparatu.

Cytat Zamieszczone przez Kolak. Zobacz posta
    Tutaj zdjęcia jakie wykonałem przy pomocy mojego starego kompakta: Instagram. Oczywiście z filtrami instagramowskim + plaster z photoshopa do usunięcia kurzu.

Stary kompakt teraz jest w naprawie.

Zastanawiam się wciąż na kupnem Canona 500d lub Nikona d3100 z kitowymi obiektywami. Dałoby to lepsze fotki?
    Ewentualnie dokupienie do kompakta filtru CPL, pytanie tylko, czy takowy by dało się dopasowac?
    ale co to znacyz lepsze fotki, operujesz pojęciami względnymi, lepsze znaczy jakie? bardziej ostre? nasycone? mniejsza/wieksza głębia? mniej zaszumione? tak do bólu można wymieniać. W fotografii produktowej liczy się pomysł moim zdaniem, jak w wiekszosci fotografii, obecnie sprzęt foto stoi na naprawde wysokim poziomie nawet ten "amatorski" matyrce upchane MP oraz znosne wysokie iso , matryce z dobrymi prockami dają fajny obraz mimo wszystko, efekt jaki chcesz uzyskać (tak mi się wydaje) to efekt który uzyskujesz wlasnie poprzez pracę nad tymi małymi detalami, jak w linku ktory ci podesłalem, odpowiednie cieniowanie, odpowiednie maskowanie, wygłądzanie, operowanie światłem to powoduje że zdjęcie staje się "nieskazitelnie czyste" a jeżel chcesz robic foty takie jak masz w linku albo jak zdebik to czy to 500d czy 5d nie ma roznicy, cała praca leży później w obróbce.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uprawnienia umieszczania postów