panasonic lx3 albo jakiś canon g9 lub coś ogólnie coś z serii G to wtedy Ci starczy na resztę bajerów
panasonic lx3 albo jakiś canon g9 lub coś ogólnie coś z serii G to wtedy Ci starczy na resztę bajerów
SONY
Panasonic lx3 nie mieści się w budżecie, a Canon ma za małego zooma!
Znalazłem takie dwa spełniające kryteria: Canon SX610HS, SONY DSC-H300, dobre to to?
Ostatnio edytowane przez Kolak. ; 07-10-2015 o 20:43
ale po co ci duzy zoomprzeicez z coraz większym zoomem masz coraz mniejszą głębię ostrosci? wybierz cos co ma max 3-5 zoomu czyli standard a aparat ustaw delikatnie pod kątem żeby nie odbijał ci się obiektyw w szkiełku, pracuj na warstwach jak na filmie i masz ładne zdjęcia produktowe
![]()
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Chcę robić zdjęcia na wprost
--- Kolejny post ---
Przemyślałem to, może jednak jakąś tanią lustrzankę, a później jak kasa pozwoli dokupię dobry obiektyw?
http://allegro.pl/aparaty-cyfrowe-lustrzanki-110621?buyNew=1&offerTypeBuyNow=1&price_to=1000&or der=p&buyUsed=1&p=4 Doradzisz coś?
dla mnie możesz kupić nawet i hassebladai focić bułki z pieca, fotografuje już swoje lata i przeszedłem przez większość rodzajów fotografii ,w tym produktowej i uwierz mi że mam takie zdjęcia produktowe z 5d+50/1,4 że ręce mi się załamują... bo gdzie była wiedza i umiejętności? W d...ie
dlatego też sprzet tutaj nie gra pierwszych skrzypiec, im wyższa klasa tym lepiej ale tylko w kwestii odwzorowania szczegółów, jednakże nie będzie to na tyle duża różnica zebys na dzien dzisiejszy się tym przejmował. Kompakt z rawami i trybem M , statyw światło a potem godziny postprodukcji, nie licz na zabawe suwaczkami i zrobione
no chyba ze liczysz na przeciętne foto to ok
![]()
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.