Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: 30D-postprocessing

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Nie jestem zboczeńcem i nie focę wszystkiego w rawie, bo szkoda mi czasu na dłubanie fotek z podrzędnej imprezy rodzinnej albo innych mało istotnych kotletów :-)
    A ja nadal nie rozumiem Twojego punktu widzenia. Piszesz, że każdy JPEG poddajesz obróbce. Co zatem zyskujesz nie robiąc RAW?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Piszesz, że każdy JPEG poddajesz obróbce. Co zatem zyskujesz nie robiąc RAW?
    jak to co? nie jest zboczeńcem

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    A ja nadal nie rozumiem Twojego punktu widzenia. Piszesz, że każdy JPEG poddajesz obróbce. Co zatem zyskujesz nie robiąc RAW?
    Wygląda to tak, że do jpg'ów produkowanych przez D60 miałem przygotowane różne akcje do PS'a przez które przepuszczałem w batch'u całe sterty plików więc robota była żadna. To samo chciałbym sobie wypracować przy 30D. Praca z Rawem zabiera już więcej czasu, więc to z punktu widzenia czasu nie jest to samo.
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Uprawnienia umieszczania postów