Cytat Zamieszczone przez auriga Zobacz posta
Wielkie dzięki za szybkie i konkretne rozjaśnienie tematu. :Beer:
Lamp do Canona jest prawdziwe multum - różne firmy, systemy i rodzaje. Dodatkowo dochodzi sprawa sterowników i wzajemnej kompatybilności poszczególnych elementów która użytkownikom wchodzącym w bezprzewodowe wyzwalanie zdalne musi sprawiać pewien początkowy problem.
Poczytałem trochę o YN-600EX-RT II i spróbuję ją zamówić mając nadzieję że wystarczająco zadziała to w komunikacji optycznej. Wydaje mi się że w pomieszczeniach powinno być O.K. a z doświetlaniem portretu w plenerze będą jakieś eksperymenty. Jak przybędzie nowy-stary C 6D niezbędne będzie wykorzystanie YN-622 C II.
Pozdrawiam.
Do 600ex rtII to wyzwalacz radiowy yn‑e3‑rt i sprawa załatwiona, albo dwie takie lampy bo jedna może też robić za wyzwalacz radiowy jak jest na body. Ja najpierw miałem dwie o tak się bawiłem, ale noszenie lampy na body żeby wyzwalała drugą to nie wygodne bo jest duża i dość ciężko się robi i mało wygodnie, dlatego do kupiłem wyzwalacz radiowy. Takie rozwiązanie albo z jedną lampa i wyzwalaczem, albo dwoma lampami jest dla amatora w zupełności wystarczające.