No to ten Nissin sie mieści w budżecie, bo za Metza o tych parametrach musiałbyś dać przynajmniej dwa razy tyle a za Canona jeszcze więcej. Lampa jest porządnie wykonana, nie jest to jakiś chiński plastik, wszystko działa jak należy no i to Japończyk nie typowy Chinol Nigdy mnie nie zawiodła, choć jak pisałam wcześniej, nie używam jej non stop, raczej okazjonalnie (no ale wtedy ciśnie po 100 fotek na przykład i nic złego się nie dzieje), więc ciężko mi powiedzieć czy na przykład jak codziennie będziesz z nią naparzał po tysiąc fot czy zmęczenie materiału nie nastąpi szybciej niż w lampie systemowej. Z 6d nie ma żadnych problemów, jednak gdybys chciał jej używac także z innymi aparatami, to weź pod uwagę, że HSS włącza się w niej z poziomu aparatu, więc w aparatach, które nie mają tej opcji (na przykład moje ukochane 400d hłe hłe) to nie będzie działać. Nie ze wszystkimi też współpracuje na drugą kurtynkę, ale mówię oczywiście o bardzo starych entrylewelach i midlewelach, bo od 40d chyba z każdym współpracuje. Na ich stronie jest tabelka kompatybilności, można sprawdzić sobie.