Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Canon 6D + jaki obiektyw ? Sigma 24-70 f2.8 ? Canon 17-40 f4 ?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 6D + jaki obiektyw ? Sigma 24-70 f2.8 ? Canon 17-40 f4 ?

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta

Jak dla mnie główna wada to minimalny czas migawki 1/4000s - co przy moich jasnych szkłach zupełnie dyskwalifikuje tą puszkę. Jasne, że można ratować się filtrami szarymi ale bez przesady...

gdzie wy te zdjęcia robicie, cały czas na południu europy? czy w afryce. zdjęcia w takim świetle (zwykle) i tak nadają się tylko do skasowania. jest jeszcze iso 50 "w razie niemca" jak to u mnie na wsi gadają. mam filtr szary jeszcze się nie musiałem ratować, ale ja focę jak światło jest dobre.

a dalej już do autora wątku

niedawno był wątek o kupowanie tego aparatu (6D), powiem tak jeśli nie wiesz co kupić to znaczy że nie potrzebujesz nowego korpusu - nie kupuj nic bo zdjęcia wyjdą gorsze niż z hybrydy (lub cropa w tym przypadku) - i będzie lament na forum - jedź na wycieczkę.

jeśli jednym obiektywem robisz mydlane zdjęcia a innym nie - to zmień obiektyw lub wyślij na żytnią, coś jest zepsute - aparat ma robić ostre zdjęcia - mój robi ostre, za każdym razem - chyba że chcę aby były nieostre - wtedy robi nieostre (mam w sobie siłę przekonywania), jeśli robisz nieostre zdjęcia każdym obiektywem (lub np. teleobiektywem) to problem tkwi w operatorze przeczytaj instrukcję, kup książkę lub zmień hobby.

może jeszcze zmiana na nikona pomoże w takim wypadku
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 02-10-2015 o 07:51
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów