No i Ci doradziliśmy 6d...
zdjęcia są OK, po przesiadce z kompakta na lustrzankę miałem podobne problemy... To drugie to mi wygląda na f/1.4 jeśli tak to całkiem ostra sztuka![]()
No i Ci doradziliśmy 6d...
zdjęcia są OK, po przesiadce z kompakta na lustrzankę miałem podobne problemy... To drugie to mi wygląda na f/1.4 jeśli tak to całkiem ostra sztuka![]()
znow ten beznadziejny canon
nie moglas sobie kupic nikona?
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
1 zdjęcie:
f/5.6
1/125
ISO 100
100m
2 zdjęcie:
f/1.8
1/320
ISO 500
50mm
--- Kolejny post ---
Lepsze to ja miałam na hybrydzie zdjęcia o.o
Nie mają być OK, tylko super. Mam na myśli ostrość. Nie wiem czy jestem aż taka głupia i nie potrafię ostrości ustawić, czy coś jest źle. Jutro mam zajęcia z nauczycielem, który ma właśnie 6D, może on wie jak ustawić tą mikroregulacje.
Praca AF w 6D trochę mnie rozmiesza, ale zapewne celności w większości przypadków jest w miarę dobrze ustawiana.
W teście Optycznych jego współpraca z 100/2.8 nie należy jednak do udanych.
50/1.4 ? Nie lepiej było wziąć 50/1.8 STM ?
Opanuj puszkę ( mikro-regulację).
PS
Ostrość -to przede wszystkim odpowiednia przysłona obiektywu ( wykorzystujesz jego ostrość).
Czas.
Odpowiednio dobrany punkt na którym łapałaś ostrość ( staraj się nie stosować przekadrowania, co akurat w przypadku 6D jest trudne).
Rozmiar głębi ostrości ( uzależniony od przysłony i.... wielkości matrycy oraz ogniskowej i odległości obiekt/aparat)
itd.
Ostatnio edytowane przez BLS19 ; 30-09-2015 o 23:08
Oddaj i kompakta kup %) to sie do robienia zdjec nie nadaje, a tak Ci polecali to 6d! Co za ludzie, na zlosc Ci zrobili!
SONY
Czy to forum jest tak beznadziejne, że w większości wypowiedzi jego użytkowników nadają się do kosza?
Robicie wiochę !
Nie bardzo widzę powody do ciagnięcia łacha.
Zdjęcia są nieostre. Mają BF większy niż może się przypadkowo trafić przy przekadrowaniu albo zmianie odległości od modela.
Dziewczyna ma prawo liczyć na coś lepszego.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Orientujecie się czy mając taki problem mogę go wymienić? Gwarancja obejmuje coś takiego?