Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Error 02 w 600D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Error 02 w 600D

Witam. Wczoraj zdarzyło mi się dwa razy, że wyskoczył mi błąd Er 02 w Canonie 600D. Wiem, że jest to błąd karty pamięci, nie czyta jej itd. Stało się to w trakcie nagrywania i pytanie moje jest takie - można za to winić kartę microSD w adapterze włożoną do aparatu? Adapter jest w końcu jakimś dodatkowym elementem w połączeniu, aczkolwiek wcześniej mi się to nie zdarzyło. Aparat nagrywa regularnie od początku sierpnia na tych samych kartach i wczoraj dopiero mi się to zdarzyło na dwóch różnych kartach microSD z różnymi adapterami, a posiadam takie trzy - przy jednej taki błąd nie wystąpił, no i przy jednej zwykłej SD również taki błąd nie wystąpił. Karty którymi się posługuje to SanDiski Extreme Plus 32GB (złote). Z góry dziękuję za odpowiedź.

Coś już napisał
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie Odp: Error 02 w 600D

Witam, nigdy nie miałem takich nieprzyjemności z kartami i trudno mi cokolwiek powiedzieć, ale sprawdź tego linka
    Aparat EOS — kody błędów i komunikaty o błędach - Canon Polska

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Ostatnio to jakaś plaga z tym używaniem microSD w aparatach. Dlaczego zdecydowałeś się na taką kombinację?
    Adapter to nie tylko dodatkowy element pośredniczący mogący zaburzać działanie - jest też problem z odprowadzaniem ciepła z karty.
    R3 + RF85LDS

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez Nedo Zobacz posta
    Witam. Wczoraj zdarzyło mi się dwa razy, że wyskoczył mi błąd Er 02 w Canonie 600D. Wiem, że jest to błąd karty pamięci, nie czyta jej itd. Stało się to w trakcie nagrywania i pytanie moje jest takie - można za to winić kartę microSD w adapterze włożoną do aparatu? Adapter jest w końcu jakimś dodatkowym elementem w połączeniu, aczkolwiek wcześniej mi się to nie zdarzyło. Aparat nagrywa regularnie od początku sierpnia na tych samych kartach i wczoraj dopiero mi się to zdarzyło na dwóch różnych kartach microSD z różnymi adapterami, a posiadam takie trzy - przy jednej taki błąd nie wystąpił, no i przy jednej zwykłej SD również taki błąd nie wystąpił. Karty którymi się posługuje to SanDiski Extreme Plus 32GB (złote). Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Canon EOS 600D - Cyfrowe aparaty z wymienną optyką - Canon Polska

PRZECHOWYWANIE DANYCH -> Typ -> Karta SD, karta SDHC lub karta SDXC

Widzisz gdzieś tu hasło "microSD"?

W sierpniu o ile dobrze pamiętam były jeszcze w Polsce ogromne upały prawda?

Karty microSD włożone w adapter nie są przeznaczone do użytku z aparatami fotograficznymi. Jeden gościu też był taki cwany, pojechał na swój "wyjazd życia" i prawdopodobnie stracił wszystkie zdjęcia z tego wyjazdu:

http://www.canon-board.info/pierwsza...afiami-100960/

Teraz pewno siedzi cały w nerwach czy mu firma specjalizująca się w odzyskiwaniu danych z uszkodzonych kart coś odzyska. Nie za darmo, taka impreza kosztuje około 2000 zł.

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Ostatnio to jakaś plaga z tym używaniem microSD w aparatach. Dlaczego zdecydowałeś się na taką kombinację?
    Adapter to nie tylko dodatkowy element pośredniczący mogący zaburzać działanie - jest też problem z odprowadzaniem ciepła z karty.
    Prawdopodobnie jedna karta do wszystkiego - smartfon plus tablet plus aparat fotograficzny. Na karcie oprócz katalogu ze zdjęciami najnowszy odcinek ulubionego serialu, rozbudowana biblioteka audio i streszczenia lektur.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 28-09-2015 o 10:17

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Prawdopodobnie jedna karta do wszystkiego - smartfon plus tablet plus aparat fotograficzny. Na karcie oprócz katalogu ze zdjęciami najnowszy odcinek ulubionego serialu, rozbudowana biblioteka audio i streszczenia lektur
    Przemknęło mi to przez głowę, ale tak ciągle rozpinać obudowę smart-fona czy tabletu i wydłubywać kartę - to się przecież obudowa rozleci od takiego machania kartą
    R3 + RF85LDS

Początki nałogu Awatar asdf

Raz tak zrobiłem z potrzeby chwili, ale te adaptery nie są jakoś super wykonane (i to nawet w SanDisku), więc lepiej zainwestować w kartę do tego celu przeznaczoną.
    T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Dopiero zaczyna

Była potrzeba zakupu, a w najbliższym sklepie komputerowym była tylko jedna zwykła SD, a dwie musiałem wziąć z adapterami, przez długi czas działało normalnie to nie wymieniałem :/ jedna przyznam, że była wcześniej użytkowana, ale jak napisałem - problem pojawił się po raz pierwszy, wcześniej każda z kart nagrała ok. 300GB (mniej więcej 10 razy była zapełniona każda). Ale przed najbliższą sobotą wymieniam wszystkie microSD, już na zwykłe SD, a te micro powpycham do tabletu, telefonów i gopro.

Dzięki za odpowiedź.

Uprawnienia umieszczania postów