Jak dla mnie to dość ciemno. Nr 63 a gdzie jest piłka.
Jak dla mnie to dość ciemno. Nr 63 a gdzie jest piłka.
Ostatnio edytowane przez cobalt ; 26-10-2015 o 17:34
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
A gdzie jest powiadziane, że piłka musi być w kadrze? Jest walka w polu karnym i to się liczy.
Co do ciemnych zdjęć, to zauważyłem sam po wrzuceniu, że są jakieś ciemne. Parametry naświetlania są identyczne do poprzednich fotek więc moja zabawa z kolorami musiała popsuć ekspozycję...
Jak dla mnie bardzo fajnie, tylko 65, 67 i 69 mają chyba złą jasność (wydaje mi się, że powinno być +0,5 do +1 EV, bo główne obiekty zdjęcia są przyciemne). A 72 dla mnie miazgaDzięki, miło czytać takie komentarzePowiedzmy szczerze, ani 7D nie jest (tu na tym forum chyba szczególnie) uważane za wybitne body, ani 70-200 4L nie umywa się do 2.8L, tymczasem wyciskasz z tego zestawu absolutnego maksa, udowadniając, że to nie onanistycznie kupowany sprzęt robi zdjęcia, na które miło popatrzeć, tylko mózg tym kierujący, bo tu mamy sprzęt wręcz budżetowy, można z używek zestawić to chyba za 3,5 klocka.
Oczywiście, do wszystkiego można się przyczepiać i niejeden się przyczepi, ale tak naprawdę do dupereli. Mi się to naprawdę podoba (fajne 64 i 68).![]()
Nie ma piłki bez piłki.
www.cobalt.fr.pl
Widać różnicę między f/4 i f/2.8, niestety.
No i jak dla mnie ta czerwień koszulek wydaje się zbyt wybita i przytłacza ciemne twarze. Widać to w 81, 82 i 83.
Dzisiaj w Wyborczej są foty Kuby Atysa z tego treningu i tam tej walącej po oczach czerwieni nie ma.
masz na mysli te zdjecia? Zdjęcie nr 1 w galerii - Polska - Islandia. Jest skład! Zieliński od pierwszej minuty
te żółte twarze? to jpgi prosto z puszki, full automat, zdjęcia Radka kolorystycznie o niebo lepsze
bo to czerwień 7d (albo w ogole canona)ja zawsze troche ja obcinalem ale chyba zawsze troche za malo...
To raczej konkretne szkła bardziej dodają/odejmują kolory. A chyba Kuba Atys też używa Canona by the way?
Kolory w 7D to matryca.
www.cobalt.fr.pl