Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Zamienniki do Canon pixma ip4500

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Zamienniki do Canon pixma ip4500

Tusze barwnikowe są*ogólnie bardziej podatne na blaknięcie, natomiast ori tusz + papier potrafią dać stabilną kombinację - producenci potrafią nanokapsułkować cząstki barwnika, starają się*też hermetyzować je w papierze. UV to jedno, drugim rodnikiem jest ozon - np. tusz z L800 w stosunku do Clarii jest 10x bardziej podatny na blaknięcie powodowane przez ozon.

Ogólnie zatem wydruki na zamiennikach mające przetrwać na ścianie dłużej staramy się izolować - oprawa za szybą w zaklejonej ramce, lakierowanie, laminacja itp. Lepiej też nie oszczędzać na papierze.

Druga możliwość to wydrukować to oryginalnym pigmentem (pigemnty nieoryginalne potrafią być mniej trwałe od oryginalnych barwników na oryginalnych papierach).

Początki nałogu Awatar Juriko

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    ...natomiast ori tusz + papier potrafią dać stabilną kombinację - producenci potrafią nanokapsułkować...
    Możesz coś więcej na ten temat? To tusz barwnikowy? Nadaje się do Canona? Gdzie go można kupić i czy w pojemnikach CLI526? O jakim papierze do kompletu mówisz?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Miałem na myśli tusz i papier oryginalny Słyszałem, że Koreańcy czy Chinole również produkują nanokapsułkowany barwnik, ale czy na pewno i czy jest do dostania w PL i pod jaą markĂ* nie wiem.

Początki nałogu Awatar Juriko

Rozumiem. Czyli pozostaje jazda na PrintLabie. Do własnego użytku w sam raz.Tylko jedno mnie w tym martwi,konieczność ekspozycji za szkłem.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów