Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 159

Wątek: 70D czy 6D

Coś już napisał

Domyślnie Odp: 70D czy 6D

Co pewnie RTSiak skwituje tym, że Pentax K-5II ma ich 9 z czułością -3EV a Nikon D7200 o 6 więcej
    Ale to trzeba wiedzieć, by móc coś "porównać"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Dawid_Gaszynski Zobacz posta
    No i nie zapominajmy, że Canonem 6D nie da się robić sportu, bo ma tylko jeden punkt krzyżowy...
    Robię sport i odstawiłem 7D dla 6D, gdybym wiedział, że ma tylko 1 punkt to bym 7D nie sprzedał

Początki nałogu Awatar asdf

Heh, ponoć nawet 650d ma 9 krzyżowych.
    T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez BLS19 Zobacz posta
    Łbem to może uderzyć koń!
    Odrobina szacunku, której Tobie brakuje Eberloth, wyziera z tych dennych txtów wypisywanych przez Ciebie - to raz.
    Po drugie.
    Znasz znaczenie słowa " nie dorównuje"?
    Jak widzę - nie bardzo.
    Napisałem coś wcześniej o porównywaniu właściwości matryc?
    Albo o tym co mam na myśli mówiąc te słowa ?
    Napisałem o tym " co porównuje" przy "patrzeniu" na te dwie puszki ?
    Nie zniżam się do Twojego poziomu by pisać jakieś podsumowanie Twoich słów, bo nie sądzę by trafiły one na "podatny grunt" w zrozumieniu.
    Ale...

RTSiak- który określa się pentalibem, pewnie wytłumaczyłby Ci, że samo menu w jakiejś byle jakiej K-30 czy K-5 zabija śmiechem to w 6D ( Nie wiem jaką puszkę miał lub ma "Pentalib", ale zapewniam, w tej kwestii 6D jest "średni"
    Wiesz ile wynosi zakres tonalny matrycy Nikona 7200 na ISO 100? A ile w 6D?
    Uważasz, że ABW w 6D jest dobre ? Uważaj tak nadal ...lol
    6D przypomina mi trzy-cyfrowe Canony.Tniemy koszty! I pomimo ogólnego w miarę dobrego wrażenia, są aparaty z większym "zachwytem" przy pierwszym dotknięciu a tym bardziej użytkowaniu ( ergonomia, klawiszologia itp)
    Po prostu - za mało miałeś doświadczenia z innymi systemami.
    ISO to nie wszystko.
    Czy takie podstawy trzeba tłumaczyć jak....przedszkolakowi ?
    Ja cię czytam to mi się behamot przypomina.
    Co do 6D to masz po części rację. W 5D Clasic po 250 tys działała migawka i nic się nie działo. 400D miał 150 tys na 1 migawce i wszystko ok. 6D ma 50tys i w zeszłym tygodniu odkleiła się plakietka na kółku nastaw, przyciski i kółko działają jak w aparacie xxxxD po 100tys przebiegu. Nie ma szans za zakup FF za 6tys który będzie tak wytrzymały jak 5DIII za 12 tys. Co do K5 to puszka fajna ale i tak 6D lepsza

Coś już napisał

Asdf- o czułości -3EV?

Uzależniony Awatar RTSiak

Ja tez odtsaiwlem 7d dla 6d pod sport i repo i... jest wg mnie DUUUZO lepiej (dodam ze uzywam wszystkich pkt). Jedyne czego brakuje mi z 7d to ''joy'' i jakbym mial na sile dalej szukac to pancerna i uszczelniana pucha. Tyle.

Pentaxem w sporcie mozna sie co najwyzej podcierac. No sory ale ten system do sportu chyba jest najslabszy z dostepnych juz nie wspominajac o wyborze szklarni do tej dzialki. Wiadomo ze sie da ale np canonem nawet 6d da sie przyjemniej. Ale pod wymagania autorki wg mnie jest bardzo dobry. Nikon to dla mnie qpa chociaz gdyby wrzucic tam jakies sensowne menu... A jak juz o menu to moze i to z 6d jest biedniejsze ale tak szczerze mowiac czego ci w nim brakuje? ABW? A o rawach slyszales ? Zakres tonalny jaki jest kazdy wie, albo sie z tym godzisz albo kupujesz co innego.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez asdf Zobacz posta
    Heh, ponoć nawet 650d ma 9 krzyżowych.
    To do sportu wystarczy

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Ja tez odtsaiwlem 7d dla 6d pod sport i repo i... jest wg mnie DUUUZO lepiej (dodam ze uzywam wszystkich pkt). Jedyne czego brakuje mi z 7d to ''joy'' i jakbym mial na sile dalej szukac to pancerna i uszczelniana pucha. Tyle.

Pentaxem w sporcie mozna sie co najwyzej podcierac. No sory ale ten system do sportu chyba jest najslabszy z dostepnych juz nie wspominajac o wyborze szklarni do tej dzialki. Wiadomo ze sie da ale np canonem nawet 6d da sie przyjemniej. Ale pod wymagania autorki wg mnie jest bardzo dobry. Nikon to dla mnie qpa chociaz gdyby wrzucic tam jakies sensowne menu... A jak juz o menu to moze i to z 6d jest biedniejsze ale tak szczerze mowiac czego ci w nim brakuje? ABW? A o rawach slyszales ? Zakres tonalny jaki jest kazdy wie, albo sie z tym godzisz albo kupujesz co innego.
    K-5 świetna pucha jak się nic nie rusza.

Bywalec Awatar Dawid_Gaszynski
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Dziękuje za tę wypowiedź w Twoim wydaniu. Szczególnie
    Szczerze mówiąc to tak zatrollowałem z partyzanta, bo nie wiem o co chodzi w tej wojence, ale wydało mi się, że mogę coś rzucić i uciec Wyjątkowo dobrze się czuję łajając 6D za jego niesportową postawę Na dobicie tego aparatu dodam, że właśnie zepsuł się w nim USB. O to to to w rzeczy samej dowód jego czarciego pochodzenia.
    Ostatnio edytowane przez Dawid_Gaszynski ; 28-09-2015 o 21:47

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Szczerze mówiąc to tak zatrollowałem z partyzanta, bo nie wiem o co chodzi w tej wojence, ale wydało mi się, że mogę coś rzucić i uciec Wyjątkowo dobrze się czuję łajając 6D za jego niesportową postawę
    Mi takie posty nie przeszkadzają o ile ktos umie się przyznać to małego trollowania i można z nim prowadzić dalej sensowna dyskusję
    Co cię tak odpycha od 6D ?

Pełne uzależnienie

No i nie zapominajmy, że Canonem 6D nie da się robić sportu, bo ma tylko jeden punkt krzyżowy...
    i za mało fps, krajobrazu też się nie da robić bo ma za mały DR, portret odpada bo za mało krzyżowych i trzeba przekadrowywać, a to przecież porażka, przyroda też nie bo cropem lepszy zasięg jest - ten aparat nie nadaje się do niczego - dodatkowo plastikowy jest i menu ma jakieś takie słabe

a jak poczytasz dział pierwsza pomoc to dopiero się załamiesz nic nie działa w tym aparacie nawet światłomierz nie chce zmierzyć światła obiektywem z nałożonym deklem - to się po prostu w pale nie mieści

i jeszcze w kwestii "zaczynania od fullfrejma" wiele osób zaczynało od fullfrejma na ten przykład ja zaczynałem od fullfrejma i lustrzanki ze dwadzieścia parę lat używałem tego fullfrejma (albo lepiej tych fullfrejmów bo miałem kilka) potem używałem cropa i a od jakiegoś czasu z ulgą znowu powróciłem do używania fullfrejma - uważam że często proponowana droga dla początkujących - kompakt-crop-fullfrejm to pomyłka poza niepotrzebnym wydawaniem kasy to nic nie daje
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów