Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 41213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 159

Wątek: 70D czy 6D

Coś już napisał

Domyślnie Odp: 70D czy 6D

Kupować obiektywy po 2-3 tysiące?
    Wow - ale przecież " żyć z czegoś trzeba" .

Jak widzę, ciągle nie rozumiecie (mojej) odpowiedzi na pytanie: "70D czy 6D ?", czyli......żaden z nich!
    Pierwszy za drogi ( w stosunku do poprzedników z linii) , drugi za drogi ze względu na brak szkieł i pieniędzy na jego rozbudowę teraz i w niedalekiej ( uczniowskiej) przyszłości.
    Szkła "robią" fotę, a matryca w 50D/60D nie jest na tyle słaba by sobie nie poradziła przy ich rejestracji.
    Tyle w temacie.

Matryca w 6D best of the best Eleroo?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez BLS19 Zobacz posta
    ... drugi za drogi ze względu na brak szkieł i pieniędzy na jego rozbudowę teraz i w niedalekiej ( uczniowskiej) przyszłości...
    Rozumiem, że dostałeś wyciąg z konta jej mamy. To, że musi zapytać mamy i napisała, że nie na raty bo żyć z czegoś trzeba o niczym nie przesądza.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Coś już napisał

Ja rozumiem..... w przeciwieństwie do innych.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    ja jestem zadeklarowanym pentalibem ...
    Eeee nie jesteś, prawdziwy pentalib prowadzi nieustajacy samowzbudny dżihad przeciwko klatce o formacie 24x36 mm.

BLS19: "Tanie FF namieszało ludziom w głowach"
    Czym to się skończy jak wkrótce każda gimnazjalistka zażada pełniusieńkiej klatki? Tanie FF to opium dla ludu. Tanie, czyli za drogie.

Niestety, koleżanka już podjęła tragiczna w skutkach decyzję w oparach tego amoku i przepadło ostatnie 6500 zł jakie w życiu będzie miała. Wypada się z tym pogodzić.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Początki nałogu Awatar eleroo

Oczywiście, że nie jest 'best of the best' BLS. Nigdzie tego nie napisałam Nie odpowiedziałeś jednak na moje pytanie, mniejsza z tym. W mojej opinii mały obrazek w cyfrze to i tak kupa straszna w porównaniu do MF, no ale nie stać mnie na przesiadkę na cyfrowy MF jeszcze, więc siedzę na małym obrazku, a MF uprawiam analogowo. Z dwóch kijowych małych obrazków to wybór pomiędzy cropem a FF jest oczywisty i o taki wybór tu chodziło. Nie wiem co próbujesz udowodnić. Jeśli ktoś pyka fotki tylko do neta, to mu serio wszystko jedno, bo w 1200x800 wszystko wygląda dobrze, nawet focia zrobiona lodówką , ale jeśli ktoś robi wydruki i to takie wiesz, większe niż pocztówka to różnica jest znaczna. Co Cię kurde obchodzi skąd dziewczyna będzie miała kasę na szkła? Zgłosiła konkretne zapotrzebowanie na konkretne warunki, imho wybór jakiego dokonała z pomocą ludzi stąd i ze szkoły jest najlepszy jakiego mogła dokonać. Możesz uważać inaczej, ale nie wciskaj kitu, że stary crop będzie lepszym rozwiązaniem niż trzyletni FF, bo w jej przypadku nie będzie. Przez najbliższe dwa lata będzie miała dostęp do szkieł w szkole, przez ten czas na swoje dodatkowe szkła uzbiera/zarobi/mama jej da - to nieistotne i nie powinno leżec w kręgu niczyich zainteresowań.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez BLS19 Zobacz posta
    Moje FF ? Patrze na leżące przede mną 6D nadal twierdzę, że nie dorównuje ono mojej drugiej puszce APS-C.
    Tak z czystej ciekawości... Ile razy się trzeba rozpędzić i uderzyć łbem bez kasku o ścianę by wypisywać takie teksty? Fotografujesz w snach spadające gruszki z wierzb? OK, parę crop'ów ma lepszy AF do takich zastosowań od 6D. Jakieś inne dziedziny fotografii podkreślające wyższość APS-C nad 6D? Weź w rękę swoje 3,4,15 puszek i pokaż jakieś powalające przykłady. Może siła twoich zdjęć będzie miała większą wartość od tych noblowskich wynurzeń którymi raczyłeś nas już zbyt długo...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie

napiszę przewrotnie, kupi 6D canon zarobi na niej raz, kupi cropa canon zarobi dwa razy, a nawet więcej bo jeszcze owe nieszczęsne szkła pod cropa będzie wymieniać na fullframowe nie czuje się uprawniony ani do zaglądania w portfel ani do decydowania o wydaniu sporej kasy, może trzeba się było kierować w używkę 5DII ale używka to zawsze używka trzeba ocenić czy warto się w nią pchać. kupując sprzęt docelowy oszczędzamy
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

Łbem to może uderzyć koń!
    Odrobina szacunku, której Tobie brakuje Eberloth, wyziera z tych dennych txtów wypisywanych przez Ciebie - to raz.
    Po drugie.
    Znasz znaczenie słowa " nie dorównuje"?
    Jak widzę - nie bardzo.
    Napisałem coś wcześniej o porównywaniu właściwości matryc?
    Albo o tym co mam na myśli mówiąc te słowa ?
    Napisałem o tym " co porównuje" przy "patrzeniu" na te dwie puszki ?
    Nie zniżam się do Twojego poziomu by pisać jakieś podsumowanie Twoich słów, bo nie sądzę by trafiły one na "podatny grunt" w zrozumieniu.
    Ale...

RTSiak- który określa się pentalibem, pewnie wytłumaczyłby Ci, że samo menu w jakiejś byle jakiej K-30 czy K-5 zabija śmiechem to w 6D ( Nie wiem jaką puszkę miał lub ma "Pentalib", ale zapewniam, w tej kwestii 6D jest "średni"
    Wiesz ile wynosi zakres tonalny matrycy Nikona 7200 na ISO 100? A ile w 6D?
    Uważasz, że ABW w 6D jest dobre ? Uważaj tak nadal ...lol
    6D przypomina mi trzy-cyfrowe Canony.Tniemy koszty! I pomimo ogólnego w miarę dobrego wrażenia, są aparaty z większym "zachwytem" przy pierwszym dotknięciu a tym bardziej użytkowaniu ( ergonomia, klawiszologia itp)
    Po prostu - za mało miałeś doświadczenia z innymi systemami.
    ISO to nie wszystko.
    Czy takie podstawy trzeba tłumaczyć jak....przedszkolakowi ?

Bywalec Awatar Dawid_Gaszynski
    Miasto
    Wrocław

No i nie zapominajmy, że Canonem 6D nie da się robić sportu, bo ma tylko jeden punkt krzyżowy...

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez Dawid_Gaszynski Zobacz posta
    No i nie zapominajmy, że Canonem 6D nie da się robić sportu, bo ma tylko jeden punkt krzyżowy...
    Dziękuje za tę wypowiedź w Twoim wydaniu. Szczególnie
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 41213141516 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów